Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 5. 2016,
14.36

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Peter Kauzer Benjamin Savšek

Petek, 13. 5. 2016, 14.36

6 let, 7 mesecev

Petek trinajstega nasmejal slovenski tabor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Za slovenskimi kajakaši in kanuisti je uvodno dejanje letošnjega evropskega prvenstva v Liptovskem Mikulašu. Kvalifikacije so opravili brezhibno, kljub dežju, ki jih je močil dopoldan, pa so se favoriti zanesljivo prebili v sobotni polfinale.

Kanuist Benjamin Savšek je bil v prvi vožnji kvalifikacij najhitrejši, neposredno med najboljših trideset se je uvrstil tudi Anže Berčič, Blaž Cof pa je z drugo vožnjo opravil popravni izpit in si prav tako priveslal sobotni nastop.

Med kajakaši je bil zelo visoko Peter Kauzer, ki je postavil šesti čas kvalifikacij, napredoval je tudi Martin Srabotnik, medtem ko je Martin Albreht moral na popravni izpit v drugo vožnjo, kjer pa je odpeljal bolje, tako da bodo tudi vsi trije kajakaši nastopili v sobotnem polfinalu. V polfinale se je prebila tudi kanuistka Nina Bizjak, medtem ko Alji Kozorog to ni uspelo.

"Dobro se počutim tukaj, fino je kljub dežju, saj ni hladno, čeprav smo v regiji, kjer je še sneg po hribih. Kvalifikacij se moraš lotiti nadzorovano, brez napak in kazenskih sekund ter kočljivih situacij. To sem tudi naredil, zato sem zgoraj malo izgubljal, ker sem šel preveč kontrolirano, spodaj pa je bilo potem v redu, odpeljal sem normalno vožnjo, čisto dovolj za današnje kvalifikacije. Pomembno je, da se uvrstiš naprej, a to še nič ne pomeni, jutri gre vse od začetka," je po kvalifikacijski vožnji dejal Kauzer.

Savšek bo skušal držati enak ritem

Zadovoljen je bil tudi branilec naslova evropskega prvaka Savšek, ki je bil v kvalifikacijah celo najhitrejši. "Danes sem zadovoljen, saj sem izpolnil zadan cilj, uvrstil sem se naprej v polfinale. Zadovoljen sem z vožnjo brez kazenskih sekund, tudi jutri bom poskusil držati enak ritem in se z dobro vožnjo skušal uvrstiti naprej," pa je dejal Savšek.

Branilec naslova evropskega prvaka je bil v kvalifikacijah suveren in natančen. | Foto: Branilec naslova evropskega prvaka je bil v kvalifikacijah suveren in natančen.

Popoldan so v kvalifikacijah nastopili še dvojci in kajakašice.

Ne spreglejte