Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 5. 2016,
14.22

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Strelstvo Živa Dvoršak

Torek, 24. 5. 2016, 14.22

7 let, 11 mesecev

Venta najboljše v karieri, Dvoršakova brez presežka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Slovenski strelec Kevin Venta je na tekmi svetovnega pokala z zračno pištolo s 574 krogi osvojil 58. mesto. Njegov reprezentančni kolega Blaž Kunšek je s 570 krogi zasedel 75. mesto. Najboljša slovenska strelka z zračno in malokalibrsko puško Živa Dvoršak je v bavarski prestolnici v disciplini malokalibrska puška trojni položaj zasedla 61. mesto, potem ko je zadela 571 krogov.

Kevin Venta je pred dnevi v Münchnu v polnem sijaju zablestel na tekmi z malokalibrsko pištolo in le za krog zgrešil razstreljevanje za veliki finale. Ormožan navzlic današnji nekoliko slabši uvrstitvi - za lastnim državnim rekordom je zaostal za 11 krogov - zadovoljen zapušča bavarsko prestolnico, saj je na nedeljski preizkušnji z malokalibrsko pištolo dosegel svoj daleč najboljši izid na tekmah za svetovni pokal in zmanjšal kakovosten razkorak za najboljšimi strelci na svetu.

Petindvajsetletni Venta je na današnji tekmi najboljšo predstavo prikazal v zadnji seriji, ko je zadel 98 krogov, dvakrat je zadel 96, po enkrat pa 97, 94 in 93 krogov. Njegov štiri leta starejši kolega iz Sevnice je po dvakrat zadel 97 in 95 ter po enkrat 94 in 92 krogov.

Ljubljančanka Živa Dvoršak, ki je na sobotni preizkušnji z zračno puško osvojila 29. mesto, je bila edina slovenska predstavnica na današnji kraljevski preizkušnji na olimpijskem strelišču v Münchnu, saj se njeni reprezentančni kolegici Klavdija Jerovšek in Urška Kuharič iz eliminacij nista prebili na kvalifikacijsko tekmo. Dvoršakova je v klečečem položaju zadela 188, v ležečem 192 in v stoječem 191 krogov.

Danes bo na sporedu še moška tekma z zračno pištolo, slovenske barve bosta zastopala Blaž Kunšek in Kevin Venta, na sporedu pa bo tudi moška eliminacijska preizkušnja za sredino kvalifikacijsko tekmo z malokalibrsko puško v trojnem položaju. Na strelskem maratonu bodo nastopili Rajmond Debevec, Žan Kelenc in Robi Markoja.

Ne spreglejte