Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 6. 2021,
20.17

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Sašo Boškan Peter John Stevens Katja Fain Janja Šegel plavanje

Nedelja, 6. 6. 2021, 20.17

2 leti, 10 mesecev

PLAVALNI MITING V KRANJU, 2. DAN

Dvoboj Fainove in Šeglove dobila slednja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Janja Šegel | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Mednarodni plavalni miting v Kranju se je v nedeljo končal z dvobojem Ravenčanke Janje Šegel in Mariborčanke Katje Fain na 100 m prosto. S 55,12 je bila za pičlo stotinko sekunde hitrejša Šeglova, zadovoljni pa sta bili na koncu obe.

"Seveda gre pri takem reprezentančnem obračunu v prvi vrsti za zmago, a tudi dosežek je zelo dober in ob taki razliki tudi zmaga sladka. Za osebnim rekordom sem zaostala za vsega štiri stotinke sekunde in tukaj svojih pričakovanj seveda nisem povsem izpolnila. Po drugi strani pa je zelo dobro nastopiti na taki pravi tekmi, ko je treba na domačem mitingu res dati vse od sebe," je po tekmi povedala zmagovalka, ki jo čaka še nekaj zelo napetih tednov in lovljenja norme za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu.

Mirnejša je Fainova, ki ima vozovnico za olimpijske igre že v žepu. V Kranju je nastopala predvsem zaradi vzdrževanja Katja Fain je nastope v Kranju izkoristila predvsem za vzdrževanje forme. | Foto: osebni arhiv/Lana Kokl Katja Fain je nastope v Kranju izkoristila predvsem za vzdrževanje forme. Foto: osebni arhiv/Lana Kokl tekmovalnega ritma, v večini primerov celo v disciplinah, v katerih je po navadi ne vidimo na štartu. Tudi zanjo je bil nastop na 100 m prosto edina disciplina, kjer je imela dostojno tekmico in s tem nastop s pravim tekmovalnim nabojem.

"Ne glede na razplet sem z dosežkom zadovoljna, saj sem dosegla osebni rekord in tega sem seveda vselej zelo vesela. Je pa res, da sva obe poskušali zmagati in malce spretnejša je bila Janja. Vseskozi sem jo videla, bilo je napeto, moram pa priznati, da je bilo malce težko, saj je v drugi polovici nisem vseskozi dobro videla, ker pač diham na nasprotno stran. Po drugi strani pa v sprintu ni veliko rezerve za razmišljanje," pa je po tekmi za STA povedala Fainova.

Šeglova je že pred tem z 29,36, z lepo prednostjo pred plavalko Olimpije Anemari Košak, zmagala tudi na 50 m hrbtno. Fainova je bila z 2:44,14 najboljša na 200 m delfin.

Boškan v finišu dvakrat ugnal Pušnika

Sašo Boškan je tudi danes zmagal dvakrat. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Sašo Boškan je tudi danes zmagal dvakrat. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida V moški konkurenci je bil najbolj napet obračun na 400 m prosto. Dolgo je kazalo na zmago reprezentanta kranjskega Triglava Saše Boškana, a je ta v končnici popustil in na zadnjem obratu sta bila z Jako Pušnikom iz ljubljanske Olimpije poravnana. Boškan pa je za finiš še enkrat zbral vse moči, močno vklopil noge in si priplaval želeno zmago.

Ista tekmovalca sta se udarila tudi na 100 m prosto, kjer se je zgodba na zadnjih 50 metrih ponovila. Pod drobnogledom je ob vrnitvi v Slovenijo tudi Peter John Stevens, ki pa s formo še ni povsem na ravni, ki si jo najbolj želi sam. Na 100 m prsno je moral stisniti roko mlajšemu klubskemu kolegu iz Triglava in mladinskemu reprezentantu Mihi Vintarju, ki je bil z 1:04,75 hitrejši za šest stotink sekunde. Žensko tekmo je z 1:12,19 dobila še ena Triglavanka Tina Čelik.

Čez 14 dni bo na sporedu naslednja večja plavalna prireditev v Sloveniji, mednarodni miting na Ravnah na Koroškem.

Preberite še:

Janja Šegel
Sportal Šeglova in Boškan do dveh zmag
Ne spreglejte