Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 6. 2024,
19.36

Osveženo pred

1 teden, 2 dneva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Namizni tenis Sara Tokić Darko Jorgić Darko Jorgić Deni Kožul

Sreda, 12. 6. 2024, 19.36

1 teden, 2 dneva

WTT Star Contender, Ljubljana

Dve dvojici iz kvalifikacij na glavni turnir

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Deni Kožul | Deni Kožul bo nastopil na glavnem delu turnirja tako med posamezniki kot dvojicami. | Foto www.alesfevzer.com

Deni Kožul bo nastopil na glavnem delu turnirja tako med posamezniki kot dvojicami.

Foto: www.alesfevzer.com

Medtem ko so se med posamezniki vsi slovenski namiznoteniški igralci, ki so morali na domačem turnirju WTT Star Contender v Ljubljani igrati v kvalifikacijah, izpadli že v torek, je danes uvrstitev na glavni turnir uspela dvojicama Peter Hribar/Deni Kožul in Katarina Stražar/Lea Paulin.

V odločilni tekmi je moška dvojica, ki bo skupaj igrala tudi v ekipnem delu olimpijskih iger, s 3:2 premagala Poljaka Milosza Redzimskega in Macieja Kubika. V prvem krogu glavnega turnirja 16 najboljših igralcev ju čakata Tajvanca Kao Cheng-Jui ter Chuang Chih-Yuan. Na glavnem turnirju dvojic bo igral tudi Darko Jorgić, skupaj s Hrvatom Tomislavom Pucarjem se bosta merila proti Singapurcema Izaacu Queku ter Koenu Pangu.

Dvojica Stražar/Paulin je morala za uvrstitev med 16 najboljših preskočiti dve oviri. Najprej je s 3:1 dobila slovenski dvoboj proti dvojici Lara Opeka/Tjaša Novak, nato pa je bila boljša še od Švedinj Filippe Bergand in Christine Kallberg. V prvem krogu glavnega turnirja bosta igrali proti romunsko-španski dvojici Adina Diaconu/Maria Xiao. Tekmeci Sare Tokić in Ane Tofant, ki sta bili med 16 uvrščeni neposredno, bosta Tajki Wanwisa Aueawiriyayothin in Jinnipa Sawettabut.

Glavni turnir, na katerem bosta igrali tudi dve slovenski mešani dvojici, se bo začel v četrtek. Glavni slovenski adut med posamezniki, Jorgić bo v prvem krogu prost, v drugem se bo meril z zmagovalcem dvoboja med Kazahstancem Kirilom Gerasimenkom in enim izmed kvalifikantov. Kožula v prvem krogu čaka Južnokorejec Sang Su Lee, če zmaga, pa v drugem Nemec Timo Boll, ki se v Ljubljani poslavlja od turnirjev, Hribarja pa Portugalec Joao Geraldo.

Pri dekletih se bo Opeka merila s Sawettabut, Tofant s Slovakinjo Barboro Balazovo, Tokić z Madžarko Georghino Pota, Paulin pa z legendarno, 60-letno Luksemburžanko Xia Lian Ni.

 

Darko Jorgić
Sportal Brez Kitajcev, a z Jorgićem in slovesom legendarnega Nemca
Ne spreglejte