Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 10. 2015,
12.32

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Andrea Giani Poljska Varna

Petek, 9. 10. 2015, 12.32

1 leto, 3 mesece

Dva vrhunska niza premalo za skalp svetovnih prvakov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski odbojkarji so na drugi tekmi EP v Bolgariji in Italiji z 1:3 izgubili s svetovnim prvakom, Poljsko. Po zmagi Belgije so si Slovenci vseeno že zagotovili nastop v izločilnih bojih.

Slovenci, ki so začeli v standardni postavi Gasparini, Urnaut, Čebulj, Vinčić, Pajenk, Koncilja, Kovačič, v prvem nizu zaradi slabšega začetnega udarca niso mogli resneje ogroziti Poljakov. Zadeva se je obrnila v drugem nizu, ko je Gianijeva četa ves čas držala stik s svetovnimi prvaki, na koncu pa z odlično in borbeno igro zasluženo niz tudi osvojila z 30:28 in izenačila izid v nizih na 1:1.

V tretjem nizu smo gledali izenačeno predstavo vse do izida 18:17 za Slovenijo, potem pa so Poljaki z delnim izidom 7:1 in povedli z 24:19. Ko so poljski navijači že slavili osvojitev niza, so Slovenci vstali od mrtvih in izenačili na 24:24, na koncu pa so po res hudi bitki na obeh straneh tretji niz le dobili svetovni prvaki. Zadnjo odločilno točko za 28:26 je dosegel Bartosz Kurek.

Slovenske odbojkarje je izgubljen niz tako potrl, da so v četrtem nizu igrali le še Poljaki, ki so odločilni niz dobili s kar 25:13 in na koncu prišli do zaslužene zmage.

Na drugi tekmi skupine C so Belgijci gladko premagali Beloruse (3:0), kar že pomeni, da si je Slovenija že zagotovila najmanj tretje mesto v skupini C in nastop v izločilnih bojih v Sofiji.

Nemci še drugič poraženi

Na preostalih sedmih tekmah večjega derbija ni bilo. Fokus poznavalcev odbojke je bil zagotovo na obračunu med Srbijo in Finsko, saj se je Grbićeva četa v petek tako zelo mučila s Slovaško in zmagala šele po petih nizih. Proti Skandinavcem Srbi niso imeli niti najmanjših težav in prišli do druge zmage na prvenstvu.

Za razliko od Srbov vtisa niso popravili Nemci, ki so doživeli še drug poraz. Tokrat so bili s 3:2 močnejši Nizozemci, a za četo Vitala Heynena ni še prav nič izgubljeno. Če v nedeljo premagajo Češko, se bodo brez težav uvrstili v "playoff".

Po suvereni zmagi nad Nemci so se gostitelji turnirja Bolgari tokrat mučili in komaj zmagali. Čehi so že vodili z 2:1 v nizih, na koncu pa so domačini v Sofiji preobrnili izid in zmagali.

Ne spreglejte