Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 5. 2023,
22.15

Osveženo pred

11 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Koper Janja Garnbret Janja Garnbret težavnostno plezanje športno plezanje

Sobota, 13. 5. 2023, 22.15

11 mesecev, 1 teden

Državno prvenstvo v težavnostnem plezanju (13. in 14. 5. 2023)

Janja Garnbret se je vrnila po poškodbi in takoj zmagala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Janja Garnbret | Janja Garnbret | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Janja Garnbret

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

V Kopru so izpeljali uvodno tekmo članskega državnega prvenstva v težavnosti športnega plezanja, na kateri sta zmagala Janja Garnbret med članicami in Luka Potočar med člani. Slovenska šampionkaje nastopila na svojem prvem tekmovanju po poškodbi palca na levi nogi ter edina osvojila vrhova smeri v kvalifikacijah in finalu.

Janja Garnbret in Luka Potočar sta potrdila domačo prevlado v težavnosti tudi na začetku letošnje sezone v težavnostnem plezanju, potem ko sta se lani zavihtela povsem na vrh seštevkov v svetovnem pokalu v težavnosti. Tako Garnbret kot Potočar sta namreč preteklo sezono končala kot zmagovalca skupnih seštevkov v težavnosti v svetovnem pokalu.

V moški konkurenci med člani sta Potočarju (ŠPO Radovljica) delala družbo Anže Peharc (AO Kranj), ki je bil drugi kljub poškodbi gležnja, ter Milan Preskar (PK Kamnik). Med članicami sta se Garnbretovi (Šaleški AO) na vrhu najbolj približali Mia Krampl (AO Kranj) na drugem in Lučka Rakovec (PK FA) na tretjem mestu.

Tekmovanje v Kopru je potekalo na steni, na kateri bodo septembra pripravili drugo tekmo svetovnega pokala v težavnosti. Pred tem bo v Kopru od 21. do 23. junija potekalo vojaško svetovno prvenstvo v športnem plezanju. Tekmovalce konec prihodnjega tedna čaka nadaljevanje svetovnega pokala. V Salt Lake Cityju bo od 19. do 21. maja na sporedu tekmovanje v balvanskem plezanju. V ZDA bodo od Slovencev nastopili Julija Kruder, Lucija Tarkuš, Katja Debevec, Jernej Kruder in Gregor Vezonik.

Koper težavnost | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida Janja Garnbert se bo v mednarodno areno po napovedih vrnila v začetku junija na svetovnem pokalu v balvanih v Pragi na Češkem. Vrhunec letošnje sezone bo svetovno prvenstvo od 1. do 12. avgusta v Švici v Bernu, na katerem bodo delili prve vstopnice za nastop na poletnih olimpijskih igrah prihodnje leto v Parizu.

Nedeljski program v Kopru je namenjen cicibankam in cicibanom ter mlajšim deklicam in dečkom.

Ne spreglejte