Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 6. 2022,
8.22

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,89

13

Natisni članek

Budimpešta plavanje svetovno prvenstvo

Četrtek, 23. 6. 2022, 8.22

1 leto, 10 mesecev

Dramatični prizori na svetovnem prvenstvu: Američanka med vajo omedlela #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,89

13

Anita Alvarez | Trenerka  Andrea Fuentes je s hitrim posredovanjem rešila življenje svoji varovanki Aniti Alvarez, ki je med izvedbo finalne vaje na svetovnem prvenstvu v umetnostnem plavanju izgubila zavest.  | Foto Guliverimage

Trenerka  Andrea Fuentes je s hitrim posredovanjem rešila življenje svoji varovanki Aniti Alvarez, ki je med izvedbo finalne vaje na svetovnem prvenstvu v umetnostnem plavanju izgubila zavest. 

Foto: Guliverimage

Na svetovnem prvenstvu v plavanju, ki je te dni v Budimpešti, so bili gledalci priča šokantnemu prizoru s srečnim koncem. Ameriška umetnostna plavalka Anita Alvarez, dobitnica štirih olimpijskih kolajn, je med izvedbo vaje v finalu posameznic omedlela in se začela utapljati, kar je k sreči opazila njena trenerka Andrea Fuentes in ji s hitrim odzivom rešila življenje.

Hitra reakcija trenerke Andree Fuentes je umetnostni plavalki Aniti Alvarez rešila življenje:

"Vsi smo se zelo prestrašili. Morala sem skočiti v bazen, saj se reševalci na naša opozorila sploh niso odzvali. Najbrž nas niso razumeli in niso dojeli, kaj se dogaja. Ko sem videla, da ne diha, sem se zelo prestrašila. Na srečo se je izkazalo, da je imela vodo le v pljučih in smo jo lahko rešili. Ko je začela dihati, je bilo vse v redu. Omedlela je zaradi napora, zdaj pa se že dobro počuti," je trenerka ameriške reprezentance v umetnostnem plavanju Andrea Fuentes svoje občutke strnila v pogovor za špansko Marco.

Anita Alvarez | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Fuentesova je odreagirala v trenutku. Ko je opazila, da se z njeno varovanko, umetnostno plavalko Anito Alvarez, dogaja nekaj nenavadnega, je brez omahovanja skočila v vodo in jo izvlekla na površje, tam pa so jo prevzeli reševalci iz vode in jo predali zdravstvenemu osebju na prizorišču tekmovanja.

Anita Alvarez | Foto: Reuters Foto: Reuters

Kot poročajo tudi mediji, je stanje plavalke trenutno stabilno, v prihodnjih dneh bo opravila podrobnejše preiskave, ki bodo, tako upajo v reprezentanci, odgovorile na vprašanje, kaj je bilo krivo za izgubo zavesti.

Iz ameriške ekipe so pozneje sporočili, da se je podobno Alvarezovi zgodilo že lani med olimpijskimi kvalifikacijami v Barceloni. Tudi tam se je prva odzvala trenerka. Ta zdaj upa, da bo Alvarezova po dnevu počitka v petek že nastopila na ekipni tekmi.

Preberite še:

Janja Šegel
Sportal Šeglova v polfinalu SP, bo popoldan padel rekord?
Kristof Milak
Sportal Milaku svetovni rekord, dosežki Isakovićeve še vedno povsem za vrh
Fina plavanje bazen
Sportal Nova pravila za transspolne športnike
Ne spreglejte