Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 9. 2019,
13.43

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

Natisni članek

plezanje Domen Škofic

Ponedeljek, 23. 9. 2019, 13.43

4 leta, 7 mesecev

Domen Škofic bo izpustil domači Kranj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35
Domen Škofic | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Kranj bo konec tedna prizorišče tekme svetovnega pokala v športnem plezanju v disciplini težavnost. Na Zlatem polju se bodo merili vsi najboljši svetovni in slovenski športni plezalci in plezalke, vključno s svetovno prvakinjo Janjo Garnbret in podprvakinjo Mio Krampl. Tekmo bo izpustil najvišje uvrščeni Slovenec med moškimi Domen Škofic.

Kranjsko tekmo bo prvič po letu 2010 izpustil Domen Škofic, ki se je odločil, da si bo po svetovnem prvenstvu vzeti nekoliko daljši premor od svetovnega pokala.

"Za prihodnje leto bo še razmislil"

"Vzel sem si nekaj časa zase. Gre za mojo veliko željo, saj si želim baterije znova napolniti s plezanjem v skali," je za STA dejal 25-letni Radovljičan, ki je trenutno v Španiji na naravnih plezališčih, v domovino pa se bo vrnil predvidoma v začetku oktobra.

"Za prihodnje leto bom še razmislil o tem, katerih tekem se bom udeležil. Že zdaj vem, da na olimpijske igre ne bom šel. Moj glavni cilj letošnje sezone je bilo svetovno prvenstvo na Japonskem, kjer pa se mi ni uspelo kvalificirati na igre," je dejal Škofic, ki je bil na SP deseti v težavnosti, v olimpijski kombinaciji pa se mu ni uspelo prebiti med najboljših dvajset.

Janja Garnbret Mia Krampl IFSC WORLD CUP MUNICH
Sportal Janja in Mia med favoriti kranjskega spektakla

Domen Škofic ve, da v hitrosti nima možnosti. | Foto: Peter Podobnik/Sportida Domen Škofic ve, da v hitrosti nima možnosti. Foto: Peter Podobnik/Sportida

Za dodatne olimpijske kvalifikacije ni motiviran

Škofic je največji uspeh v svetovnem pokalu osvojil leta 2016, ko je sezono sklenil s svojimi prvimi kranjski stopničkami, bil je drugi, ter s premiernim naslovom zmagovalca seštevka sezone svetovnega pokala v težavnosti.

Lani je na tekmi v dvorani na Zlatem polju ostal brez finala na 12. mestu. Pred sklepnimi tremi tekmami sezone v težavnosti je najvišje uvrščeni Slovenec med moškimi v seštevku letošnje sezon, in sicer na petem mestu. V Villarsu je bil četrti, v Chamonixu 20., v Brianconu pa sedmi.

"Za dodatne olimpijske kvalifikacije, ki bodo konec novembra v Toulousu v kombinaciji, nisem motiviran, saj vem, da v hitrosti nimam možnosti," je bil realen Škofic.

Slovenska posadka v Kranju bo številčna z Janjo Garnbret, Mio Krampl, Lučko Rakovec, Vito Lukan, Mino Markovič in Jernejem Kruderjem na čelu. Selektor Gorazd Hren je priložnost ponudil kar petnajsterici, sedmim tekmovalcem in osmim tekmovalkam.

V domači ekipi so še Anže Peharc, Martin Bergant, Luka Potočar, Milan Preskar, Žiga Zajc in debitant Andrej Polak med moškimi ter Tjaša Kalan, Lana Skušek in kranjska debitantka Lucija Tarkuš med ženskami.

*Spored tekme svetovnega pokala Kranj 2019:

- Sobota, 28. september:

08.00 kvalifikacije moški

14.30 kvalifikacije ženske

- Nedelja, 29. september:

08.00 polfinale ženske/moški

16.45 predstavitev in ogled smeri

17.00 finale moški, nato ženske

sledi podelitev medalj

Ne spreglejte