Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 5. 2011,
21.01

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

državno prvenstvo Triglav

Sobota, 28. 5. 2011, 21.01

7 let, 12 mesecev

Dobra igra Triglava, razpleta po pričakovanjih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Vaterpolisti so odigrali zadnji del drugega kroga državnega prvenstva. V Kranju je Triglav po dobri igri izgubil proti Rokavi Kopru, v Ljubljani pa je Olimpija izgubila z Branikom.

V velikem finalu se bosta za prvo mesto pomerila Triglav in Koper, za tretje mesto pa Branik in Olimpija.

Zadnji krog rednega dela prvenstva v boju za vrh praktično ni odločal o ničemer več. Glede na dejstvo, da so Koprčani dobili prvo tekmo kar s 16:3, ni bilo pričakovati drugega, kot nove visoke zmage državnih prvakov z Obale. Tokrat pa bi se s kančkom športne sreče tehtnica lahko prevesila tudi na stran Kranjčanov. Ti so tokrat presenetljivo vodili še na začetku drugega polčasa in napovedali zanimiv finale, ki se bo začel v sredo s tekmo v Kranju.

Tokrat so Gorenjci v prvem polčasu dobro zaigrali z igralcem več pred koprskim golom, za nameček pa je bil zelo razpoložen tudi domači vratar Roman Naglič. Na ta način so Kranjčani v drugi četrtini povedli celo s 5:2 in odšli na odmor z minimalnim vodstvom. V drugem delu so vendarle prišle na plan izkušnje Koprčanov, ki so na koncu zabeležili nove načrtovane točke. Za zmagovalce so zadeli: Računica 3, Nastran, Nastran, Galič, Barbarič, Anzeljc po 2, Krivičič 1; za Triglav pa Todič 3, Šenica in Merlak po 2, Kalan 1.

Tekma v Ljubljani pa je odločala o ekipi, ki bo v boju za tretje mesto v morebitni odločilni tretji tekmi igrala pred domačimi gledalci. Prva tekma v Mariboru se je končala z neodločenih 10:10 in zmagovalec ljubljanskega dvoboja je imel zagotovljeno tudi tretje mesto po drugem delu DP. Na koncu dvoma o zmagovalcu ni bilo, saj so bili Mariborčani prav toliko boljši, kot to kaže končni izid. Za Maribor so zadeli: A. Pevec 6, M. Pevec, Tomše po 3, Černe, Globovnik po 1; za Olimpijo pa Gotovac 3, Novak 2, Sadar in Šinkovec po 1. Prva tekma za tretje mesto bo v sredo v Mariboru.

Ne spreglejte