Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
15. 10. 2014,
21.35

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

odbojka legionarji Dane Mijatović Alen Pajenk Klemen Čebulj Mitja Gasparini Matej Mihajlović Gregor Ropret Tine Urnaut Alen Šket Matevž Kamnik Sonja Borovinšek Andrej Urnaut Danijel Koncilja Rok Satler Nejc Pušnik Bogdan Kotnik Jani Kovačič Tina Lipicer Samec Marina Cvetanović Anja Zdovc Sara Hutinski Luka Slabe Posojilnica Dob

Sreda, 15. 10. 2014, 21.35

7 let, 12 mesecev

Dobljani poskrbeli za čudež, prvi poraz Mihajlovića

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Za nami je nov teden, ki je minil brez slovenskih presežnikov. Še najbolj odmeva dogajanje v taboru Doba, ki se je čez noč razšel s trenerjem Bogdanom Kotnikom, nato pa zablestel v Nemčiji.

Slovenski trener Bogdan Kotnik, ki se je v Posojilnico vrnil po letu premora, je kot strela z jasnega ponovno zapustil avstrijsko Koroško. Športni direktor kluba Martin Micheu je za javnost sporočil, da naj bi Kotnik klop zapustil zaradi osebnih razlogov, zgodba slovenskega trenerja je malce drugačna, a niti ni najbolj pomembno, kaj je res in kaj ne. Pomembno je, da se je zadeva zgodila dan pred gostovanjem v Nemčiji, kjer se je zgodil pravi mali odbojkarski čudež. Posojilnica Dob je po zaostanku z 0:2 v nizih na koncu s 3:2 slavila sredi Friedrichshafna in poskrbela za največje presenečenje drugega kroga lige prvakov.

Ekipo je v Nemčiji vodil kar športni direktor in Posojilnico popeljal do prve, zgodovinske gostujoče zmage v ligi prvakov. "Piše zgodovina. Niti v sanjah si nismo mislili, da lahko pridemo do zmage sredi Friedrichshafna," je žarel od sreče Micheu, ki v nadaljevanju sezone ne bo sam vodil ekipe. Na klop se bo v naslednjih dneh usedel kar slovenski selektor Luka Slabe, ki je barve Posojilnice branil že kot igralec.

Pri zmagi v Nemčiji so pomembno vlogo igrali tudi Slovenci, pri Dobu jih igra kar pet. Andrej Grut je dosegel 13 točk, Rok Satler je odlično podajal in razigraval soigralce, libero Jani Kovačič pa odlično sprejemal. Danijel Koncilja in Nejc Pušnik nista dobila priložnosti za igro.

Urnaut blizu skalpa, Čebulj ni pogrešal Francoza

V Italiji so odigrali 7. krog. Zmage se je od Slovencev veselil le Mitja Gasparini, ki je z Verono premagal Monzo. Klemen Čebulj je pri porazu Ravenne proti Perugii prispeval 20 točk in zdi se, da francoskega podajalca Benjamina Toniuttija, ki se je pred dnevi preselil v Kazan, niti ni pogrešal toliko, kot se je pričakovalo. Njegove naloge je prevzel Argentinec Maximiliano Cavanna in se s slovenskim sprejemalcem hitro ujel. Manjkala je le zmaga, a Perugia na čelu z Aleksandrom Atanasijevićem je bila premočna.

Blizu presenečenja je bil Tine Urnaut, ki je za Latino že držal za vrat Trentino, a se je ta rešil in na koncu od odmevne zmage ni bilo nič. Slovenski reprezentančni kapetan je dosegel 11 točk. Četrti slovenski predstavnik Alen Šket je z Molfetto le opazoval v tej sezoni izjemno Modeno. Šket je odigral celotno tekmo, a mu nikakor ni steklo v napadu, od 14 žog v napadu je le eno pretvoril v točko.

Prekinjen niz Pajenka

Alen Pajenk je v torek v ligi prvakov po uspehu nad Bolgari z Jastrzebskim vknjižil že osmo zaporedno zmago. Žal je bil zmagoviti niz prekinjen konec tedna, ko je s soigralci izgubil v sklopu domačega prvenstva v Bydgoszczu. Odlični slovenski bloker je kljub porazu naravnost blestel in dosegel kar 16 točk.

Prvi poraz je v češkem prvenstvu doživel Matej Mihajlović, ki je po hudem boju s Karlovarskim moral priznati premoč vodilni ekipi prvenstva, Liberecu. Gostje so že vodili z 2:0 v nizih, ko so trdoživi domačini izid izenačili, tretji niz se je končal z maratonskih 45:43, nato pa žal izgubili petega odločilnega, kar je pomenilo sploh prvi poraz v sezoni. Mihajlović je dosegel 21 točk, in bil drugi "strelec" ekipe.

Kako so se odrezali preostali slovenski odbojkarji, si poglejte v spodnjih tabelah.

Ne spreglejte