Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
16. 3. 2012,
11.22

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

ameriški nogomet Ljubljana Silverhawks

Petek, 16. 3. 2012, 11.22

8 let

Divje svinje prvi test za Ljubljančane

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Z avstrijsko-madžarskim in beograjsko-zagrebškim dvobojem se začenja sezona lige ameriškega nogometa CEFL. Ljubljana Silverhawks za uvod igrajo prijateljski dvoboj s Kragujevcem.

Končno spet ameriški nogomet. Slaba dva meseca po koncu sezone v ameriški profesionalni ligi NFL se začenja mednarodna liga CEFL. Gre za tekmovanje najboljše slovenske, srbske, hrvaške in madžarske ekipe ter najboljše iz druge avstrijske divizije. Slovenski prvaki sedmo sezono Cefla začenjajo 31. marca, ta konec tedna igrajo preostale štiri - v Budimpešti Wolves gostijo Blue Devils iz Hohenemsa, v Zagreb pa k Patriotsom prihajajo večkratni prvaki Vukovi iz Beograda.

Vukovi so znova prvi favoriti. Trenirata jih Američana Sean Embree in Reuben Droughns (z New York Giants pred štirimi leti zmagovalec Super Bowla). "Priznam, da sem pozitivno presenečen. Videl sem videoposnetke, kar pa vidim tu, je preseglo moja pričakovanja. Čeprav je ameriški nogomet tu mali šport in je potreben razvoj, pa me je prenestil entuzijazem igralcev in vodstva kluba, pa tudi želja po napredku," je pred prvo tekmo povedal Sean Embree. Vukovi so sredi tedna podpisali sponzorsko pogodbo z SBB, ednim največjih kabelskih operaterjev v Srbiji.

Ljubljanski Silverhawks lahko za zdaj le sanjajo o takšnih pokroviteljih in proračunu prek 100 tisočakov, kakršnega imajo Vukovi. Imajo pa zato še večje srce in voljo za trening. Za Sokoli je sedem mesecev priprav, 70 treningov, dve pripravljalni tekmi jeseni, tridnevni kamp na Otočcu. Pravi preizkus pred prvo resno tekmo pa sledi že to soboto, ko gostijo Kragujevac Wild Boars. Slednji so aktualni podprvaki evropskega pokala EFAF in imajo tri ameriške okrepitve: trenerja Richarda Bondsa, podajalca Matta Jacksona in 131 kilogramov težkega linijaša Mikea Cannona. Druga najboljša srbska ekipa bo za Silverhawks velik izziv, saj Desmond Hendricks (lanski MVP obrambe lige CEFL) in ameriški podajalec (njegovo ime ostaja skrivnost) v Ljubljano prideta šele naslednji teden.

Pa vendarle: Ljubljančani se tekmeca ne bojijo, saj so bili lani tako zelo dobri v prvi vrsti zaradi podajalca Stana Bedwella, ki pa ni več član Kragujevca. V dresu ljubljanske ekipe se bodo predstavili tudi trije Američani iz letalskega oporišča Aviano. Silverhawks bodo sicer le v prvem polčasu igrali s "starterji". Da ne bi "sezone brez poraza", kakršen je njihov cilj, začeli s porazom, bodo to soboto v Radomljah ob 19.00 veseli vaše pomoči s tribun.

Ne spreglejte