Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
10. 9. 2015,
11.46

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca odbojka Stožice Brazilija Dejan Vinčić Gregor Ropret Andrea Giani

Četrtek, 10. 9. 2015, 11.46

7 let, 12 mesecev

Dejan Vinčić: Tekma je za nas prišla prehitro

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
"Brazilci so dokazali, da so velesila," je po sredinem porazu proti favoriziranemu tekmecu v Stožicah dejal podajalec Dejan Vinčić, a Slovenci so osvojili niz, ki jim ga ne more vzeti nihče.

Slovenci so na prvi prijateljski tekmi v Stožicah proti Braziliji pričakovano izgubili z 1:3 v nizih, a o kakšnem razočaranju v slovenskem taboru po koncu tekme ni bilo ne duha ne sluha.

"Pozna se nam, da smo se zbrali prejšnji teden, noge so še vedno težke. Bili smo 14 dni brez odbojke, zato mislim, da je tekma z Brazilijo prišla malce prehitro. Vseeno je super, da so Brazilci tukaj, da smo bili priča takemu odbojkarskemu spektaklu, na žalost pa mi še nismo optimalno pripravljeni. Če ne bi bilo tistega premora in če bi po zaključnem turnirju v evropski ligi nadaljevali treninge, bi bili verjetno zdaj v najboljši formi in gledali povsem drugačno tekmo. Brazilci so dokazali, da so velesila, nas pa veseli, da smo se borili, metali za vsako žogo, a naredili smo tudi veliko napak, ki jih v evropski ligi nismo. Že danes imamo novo priložnost, da te odpravimo in se še bolje upremo favoriziranemu tekmecu," je po tekmi misli strnil prvi podajalec slovenske reprezentance Dejan Vinčić, ki je pohvalil tudi svojega stanovskega kolega pri Brazilcih Bruna Rezendeja.

"Bruno je odličen, to je danes tudi dokazal. A odličen ni samo on, v brazilski izbrani vrsti so vsi. Niso po naključju prva reprezentanca na lestvici FIVB," je dodal Vinko.

Ropret: Ne moreš vsak dan igrati proti taki ekipi

Lahko rečemo, da Slovenija razen Portugalske, s katero je igrala v dodatnih kvalifikacijah za nastop na EP, v tej sezoni še ni imela resnega tekmeca. V evropski ligi so Slovenci pometli z vsemi, Brazilija pa je najboljša na svetu. Bi bilo morda pametneje, da bi formo tempirali postopoma in trenutni formi prilagajali tudi moč tekmecev? "Seveda, da bi si to želeli, a ne moreš vsak dan igrati proti taki ekipi, kot je Brazilija. Res pa je, da je kakovostni razpon med evropsko ligo in Brazilijo zelo velik. Mogoče se ne opazi na prvi pogled, a vse skupaj je za dve stopnji višje in hitreje, zato nas še toliko bolj veseli, da smo jim bili kos v prvem nizu in se jih nismo ustrašili," je dejal drugi organizator igre Slovenije Gregor Ropret, ki je priložnost za igro dobil v četrtem nizu.

Slovenski selektor: Razlika med Slovenijo in Brazilijo je trenutno ogromna

"Razlika med Slovenijo in Brazilijo je trenutno ogromna. Trenirati smo začeli pred nekaj dnevi, za to tekmo smo imeli le štiri treninge, kar je premalo za ekipo, ki je v ritmu. V prvem nizu smo bili blizu in na koncu niz tudi dobili, v drugem, tretjem in četrtem nizu pa se je pokazala razlika. Verjamem, da bomo iz treninga v trening boljši in manjšali razliko do najboljših reprezentanc na svetu," ni bil po tekmi prav nič razočaran Andrea Giani.

Danes se bosta Slovenija in Brazilija pomerili še enkrat, tokrat brez prisotnosti gledalcev, ki se jih je v sredo zbralo kar pet tisoč. Italijanski strokovnjak na slovenski klopi napoveduje menjave v ekipi. "Na drugi tekmi bom zamenjal ekipo, tako da bodo tudi drugi fantje dobili priložnost za igro. Ne pričakujem, da bi lahko resneje ogrozili Brazilijo, mogoče bomo skupaj na začetku nizov, potem pa se bo spet pokazala razlika. Brazilci so v zadnjih desetih dneh odigrali osem tekem, kar pomeni, da so resnično v tekmovalnem ritmu, za nas pa je bila sredina prva po dolgem času," je sklenil Giani.

Ne spreglejte