Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 9. 2015,
10.32

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Dejan Vinčić Stožice Brazilija slovenska odbojkarska reprezentanca Andrea Giani

Nedelja, 6. 9. 2015, 10.32

7 let, 12 mesecev

Dejan Vinčić poziva ljubitelje odbojke: Ne zamudite tega spektakla

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Za slovenskimi odbojkarji je prvi sklop priprav na oktobrsko evropsko prvenstvo v Bolgariji in Italiji.

Na pripravah v Kranjski Gori je imel selektor Andrea Giani na voljo vseh petnajst odbojkarjev s svojega seznama. Po dveh dneh počitka se bodo reprezentanti znova zbrali v ponedeljek in se v Ljubljani pripravljali na sredin obračun proti Braziliji.

V slovenskem taboru že z nestrpnostjo pričakujejo srečanje z Brazilijo, eno najboljših reprezentanc zadnjih let, ki na najnovejši lestvici mednarodne odbojkarske zveze FIVB zaseda prvo mesto, brazilski odbojkarji pa so tudi aktualni olimpijski in svetovni podprvaki.

"V sredo nas čaka pravi odbojkarski spektakel. V Sloveniji že dolgo ni bilo take odbojkarske tekme in prav takšna srečanja odbojka za svoj razvoj potrebuje. Igralci se tekem z Brazilijo zelo veselimo in čeprav se zavedamo, da še ne bomo optimalno pripravljeni, saj smo praktično na začetku priprav in našo formo tempiramo za evropsko prvenstvo, bo to za nas pomembno srečanje. Nosili bomo veliko odgovornost, kajti v Sloveniji redko gostujejo tako močne in tudi atraktivne reprezentance," je dejal reprezentant Dejan Vinčić.

Slovenija proti močnejšim tekmecem praviloma igra dobro, kar se je pokazalo ob zadnjem gostovanju ene od takšnih reprezentanc pri nas. Na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo je maja lani v Stožicah namreč klonila Poljska, ki je pozneje pred domačim občinstvom osvojila naslov svetovnih prvakov. Bučne podpore občinstva si želijo tudi slovenski odbojkarji. "Želimo si, da bi igrali dobro in da bi bila dvorana polna. Ob tej priložnosti bi vse ljubitelje športa povabil v Ljubljano, saj bo gostovanje Brazilije v Stožicah zagotovo spektakel, kakršnega v Sloveniji, vsaj kar zadeva odbojko, že dolgo ni bilo," je dodal Vinko.

"Vse je bilo organizirano na vrhunski ravni"

Slovenski organizator igre, ki je bil na zaključnem turnirju evropske lige na Poljskem, na katerem so si naši odbojkarji priigrali uvrstitev v svetovno ligo, izbran tudi za najboljšega igralca, je zelo zadovoljen tudi s prvim delom priprav, ki ga je reprezentanca opravila na Gorenjskem. "Po kratkem dopustu, ki smo ga po treh mesecih trdega dela zares potrebovali, smo se zbrali v Kranjski Gori, kjer smo imeli zelo dobre pogoje za delo, od namestitve do dvorane, bazena in savne. Vse je bilo organizirano na vrhunski ravni," pravi Vinčić. Tako kot on so se tudi preostali igralci med 14-dnevnim odmorom dobro odpočili in so pripravljeni na napore, ki jim jih je s strokovnim štabom pripravil selektor Andrea Giani.

"Prvi teden, v katerem smo se posvečali predvsem pridobivanju telesne kondicije in deloma tudi tehnični pripravi, je za nami. Mislim, da smo že v tem kratkem času opravili veliko dela. Se pa seveda vsi zavedamo, da je bil to šele uvod in da se prave priprave za nas šele začenjajo," pa že v prihodnost zre 28-letni odbojkar. Slovenska reprezentanca bo drugi sklop priprav na evropsko prvenstvo opravila v Ljubljani, končali pa jih bodo v Mariboru. Poleg pripravljalnih tekem z Brazilijo, za javnost bo odprta sredina v Stožicah, pa jo čakajo še trije zelo močni tekmeci. Slovenija bo namreč v Nemčiji gostovala na turnirju, na katerem bodo poleg domačih odbojkarjev, sicer zmagovalcev evropskih iger v Bakuju, nastopili še zmagovalci svetovne lige Francozi in finalisti tega tekmovanja Srbi.

Ne spreglejte