Debevca in Markojo pokopal stoječi položaj

Slovenska strelca Rajmond Debevec in Robi Markoja sta na današnji tekmi svetovnega pokala v mehiški Guadalajari v disciplini malokalibrska puška trojni položaj zasedla 14. oziroma 16. mesto. Debevec je zadel 1160, Markoja pa 1158 krogov. V kvalifikacijah je bil s 1178 krogi najboljši Madžar Istvan Peni.

Rajmond Debevec je tekmo končal na 14. mestu.

Rajmond Debevec je tekmo končal na 14. mestu. Foto: Vid Ponikvar

Debevcu in Markoji se je v današnjem strelskem maratonu po klečečem in ležečem položaju nasmihala uvrstitev v veliki finale. Najboljši slovenski strelec vseh časov in nosilec treh olimpijskih odličij je kleče zadel 387 in leže 397 krogov, medtem ko je Prekmurec v klečem položaju zbral 390, v ležečem pa 394 krogov. V stoječem položaju pa se obema slovenskima predstavnikoma ni izšlo, Debevec je zadel skromnih 376, Markoja pa 374 krogov.

Štiričlanska slovenska strelska ekspedicija zadovoljna zapušča letošnjo uvodno postojanko svetovnega pokala. Navkljub nekoliko slabši konkurenci v Mehiki se je Živa Dvoršak dvakrat prebila v veliki finale, v disciplini malokalibrska puška trojni položaj - od letošnje sezone naprej po novih pravilih tudi v ženski konkurenci streljajo po štiri serije v klečečem, ležečem in stoječem, v preteklosti so opravile po dve seriji v vsakem strelskem položaju - je zasedla šesto, na tekmi z zračno puško pa osmo mesto. Ormožan Kevin Venta je na tekmi z zračno pištolo osvojil 16. mesto.

Naslednjo tekmo svetovnega pokala bo med 20. in 30. aprilom gostil južnokorejski Changwon. Tretja tekma bo med 7. in 15. majem v ameriškem Fort Benningu, četrta pa med 22. in 29. majem v nemškem Münchnu. Vrhunec sezone bo svetovno prvenstvo v Changwonu, ta bo na sporedu med 31. avgustom in 15. septembrom.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano