Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 8. 2022,
18.41

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,49

5

Natisni članek

Namizni tenis Darko Jorgić Darko Jorgić

Sobota, 20. 8. 2022, 18.41

1 leto, 8 mesecev

Ep v namiznem tenisu

Darko Jorgić po poškodbi Šveda v veliki finale!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,49

5

Darko Jorgić, Kristian Karlsson | Darko Jorgić se bo v nedeljo boril za naslov evropskega prvaka. | Foto Guliverimage

Darko Jorgić se bo v nedeljo boril za naslov evropskega prvaka.

Foto: Guliverimage

Slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić se je uvrstil v finale evropskega prvenstva v namiznem tenisu. Hrastničan je bil danes najprej v četrtfinalnem obračunu po uri in dveh minutah igre boljši od Portugalca Tiaga Apolonia s 4:3, nato pa se je v polfinalu pomeril še s Švedom Kristianom Karlssonom, ta pa je po poškodbi v petem nizu dvoboj predal. Jorgić se bo jutri za zlato pomeril z nemškim reprezentantom Dangom Qiujem.

Darko Jorgić - Laško 2021
Sportal Najboljši v Sloveniji je že, želi si postati še najboljši na svetu

Darko Jorgić je igral v svojem prvem polfinalu na evropskih prvenstvih, izgubil je prvi niz z 9:11, nato v drugem izenačil (11:5), v tretjem povedel (11:3), nato je izenačil Karlsson (11:6), v petem nizu pa je nato Šved pri vodstvu 6:5 za Slovenca nerodno udaril z roko v rob mize in se poškodoval. V daljšem premoru so ga poskušali spraviti v stanje, da bi lahko nadaljeval z dvobojem, a je po tem, ko je prijel za lopar, razočarano spoznal, da ne more nadaljevati.

"Glede na to, kako je Kristian startal že od začetka zelo agresivno, sem pokazal, da znam rasti iz turnirja, iz tekme in sem pokazal tisto kar znam. Na koncu, kar se je naredilo, se je naredilo. Verjetno bi šla tekma v sedmi niz glede na to, da sva oba na koncu igrala vrhunsko tekmo, točko za točko," je tekmo povzel Jorgić.

Jorgić se bo v nedeljo (16.00) z Nemcem Qiujem Dangom spopadel za evropsko zlato. Naturalizirani Kitajec je v drugem polfinalu s 4:1 odpravil Šveda Mattiasa Falcka. Šveda sta se morala zadovolijit z bronastima medaljama.  

"Zadnjih šest mesecev kaže vrhunske igre, zmaguje na turnirjih za svetovno jakostno lestvico in napredoval je igralno res dobro. Od prve točke bo treba biti borben, agresiven, saj bo verjetno cela dvorana jutri navijala za njega. Mislim pa, da bo najbolj na koncu prevladala mirna glava," je o nedeljskem nasprotniku in taktiki dejal Jorgić.

Jorgić, sicer drugi nosilec evropskega prvenstva v bavarski prestolnici, je v uvodnem krogu ugnal Srba Marka Jevtovića s 4:1, nato pa je na kolena položil še dva Hrvata. Najprej je bil boljši od Filipa Zeljka s 4:2, v osmini finala pa od Tomislava Pucarja s 4:1.

Darko Jorgić
Sportal Darko Jorgić zanesljivo v četrtfinale EP
Ne spreglejte