Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 12. 2020,
13.51

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Darko Jorgić Darko Jorgić

Petek, 11. 12. 2020, 13.51

3 leta, 4 mesece

Namizni tenis

Darko Jorgić bo vsaj še nekaj časa igral v Nemčiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Darko Jorgić | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić bo vsaj še nekaj časa igral v Nemčiji. Trenutno 31. igralec sveta je namreč še za dve leti podaljšal pogodbo z nemškim prvakom Saarbrücknom, za katerega letos igra tretjo sezono. Zvestobo mu je obljubil do konca sezone 2023.

"Želim priti med deset najboljših na svetu, zato potrebujem dvoboje najvišje ravni. Nemška liga je najprimernejša," je za spletno stran kluba dejal 21-letni Hrastničan.

Nemški prvaki letošnje sezone niso najbolje začeli, kar velja tudi za Slovenca. A po svetovnem pokalu na Kitajskem, kjer je pokazal izvrstne predstave, je našel zmagovalni ritem in še ni izgubil, ne posamičnega dvoboja ne ekipne tekme.

Danes začenja dvoboje lige prvakov v Düsseldorfu, kjer bo v mehurčku turnirski sistem 15 ekip, tako da bo novi evropski prvak - lani tekmovanja niso dokončali - znan ekspresno. Zadnji zmagovalec lige je bila ruska ekipa Fakel Gazprom Orenburg, ki bo tudi letos med favoriti za končno zmago.

"Sistem tekmovanja bo letos drugačen kot prejšnja leta, ampak nič zato, najpomembneje je, da se bo vsaj igralo. V svoji skupini bomo igrali proti ekipam Roskilde Bordtennis iz Danske, SPG Walter Wels iz Avstrije in AS Pontoise Cergy iz Francije. Najboljši dve ekipi se bosta uvrstili v četrtfinale, kjer bo na sporedu le en dvoboj in tako do finala. V zadnjem času igramo dobro, v nemškem prvenstvu smo prejšnji teden v derbiju premagali vodilno Borussio Düsseldorf, zato je prvi cilj, da se uvrstimo najmanj v polfinale. Mislim, da bodo naši glavni konkurenti prav Düsseldorf ter ruski ekipi Fakel Gazprom Orenburg in TTSC UMMC Jekaterinburg," je pred začetkom lige prvakov dobro razpoložen Jorgić.

Darko Jorgič
Sportal Slovenski namiznoteniški igralec najvišje do zdaj
Ne spreglejte