Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sobota,
1. 8. 2015,
9.48

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Erika Fabjan Monika Potokar odbojka na mivki Nejc Zemljak Jernej Potočnik

Sobota, 1. 8. 2015, 9.48

7 let, 12 mesecev

Danes vrhunec na ljubljanski plaži: Slovenci v boju za najvišja mesta (foto)

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Odbojkarski turnir Ljubljana Beach Volley Challenge je že prvi dan napolnil tribune, danes pa pričakujejo, da bodo, tako kot je upal organizator, premajhne za vse ljubitelje odbojke na mivki.

Kako tudi ne, na sporedu so še zaključni boji, torej polfinali v moški in ženski konkurenci, nato pa še tekmi za tretje mesto in vrhunca, oba finala, ki bosta v večernih urah.

Slovenci imamo v zaključnih bojih izjemno zasedbo, pri ženskih kar dva para, pri moških malo manj, saj sta v polfinalu le dve polovički, a kot smo že večkrat poudarili, je soigralec Nejca Zemljaka, Aljoša Urnaut, kljub belgijskemu državljanstvu tako ali drugače povezan s Slovenijo. Treba je poudariti, da odlično v koroškem narečju govori slovensko, zato bosta pri moških zagotovo par, za katerega bodo slovenski navijači z veseljem stiskali pesti.

"Sončno vreme bo, ne vidim razloga, da ne bi bile polne tribune," je v svojem vremenarskem slogu dejal Zemljak, ki se je nato le zresnil. "Nasprotnika bosta Brazilca, a se ju ne bojiva. Tako kot za vsakega bova z Aljošo poskušala najti rešitve zanju in ju premagati. Je pa tako, igraš malo slabše, izgubiš, če je obratno, zmagaš. Odločale bodo malenkosti. Upam, da narediva še korak naprej v najini igri in bo temu primeren tudi rezultat," ni skrival želje po uvrstitvi v finale Nejc, branilec lanske zmage na tem turnirju.

Ne pozabimo tudi Jerneja Potočnika, ki je z Avstrijcem Simonom Fruhbauerjem v četrtfinalu končal sanje o polfinalu slovenske odbojkarske legende Jasmina Čuturića in Jureta Petra Bedrača. Fant, partner ali če hočete spremljevalec Monike Potokar z Avstrijcem res kaže odlične predstave, zato se zdi, da bo to navezo resnično težko zaustaviti.

Potokarjeva: Nepoznavanje nasprotnic je morda celo prednost

Gremo še na nežnejšo stran. Tukaj imamo Slovenci kar dva para, ki se lahko uvrstita v veliki finale. To sta Primorki Nina Lovšin in Tjaša Jančar, ki ju čakata avstralski sestri Johannah in Alice Rohkamper, v drugem polfinalu pa bosta na delu še Dolenjki Erika Fabjan in Monika Potokar. Njuni nasprotnici bosta odlični Brazilki Pauline Alves in Paula Hoffman.

"Brazilki sta odlični, a ju ne poznava. Mogoče je to za naju tudi prednost, saj veliko lažje igrava, če nasprotnic ne poznava. Bolj sva sproščeni in ni nobene nervoze. Veselim se že tekme, z Eriko bova dali vse od sebe. Iz tekme v tekmo sva do zdaj boljše igrali, naj se ta trend nadaljuje," pred polfinalom razmišlja Potokarjeva.

"Že uvrstitev v polfinale nama res veliko pomeni. Veseli sva, da sva se vrnili po izgubljenem prvem nizu in prestopili tisto psihološko oviro, ki sva jo dobili v Kranju, zdaj pa želiva do konca turnirja le že uživati. Do kod bo šlo, bo šlo, naj gre do konca," je še sklenila Erika, ki je bila vidno utrujena, a verjamemo, da bo danes še bolj poskočna in živa kot v petek.

Ne spreglejte