Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Petek,
9. 9. 2011,
9.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Bratislava kvalifikacije

Petek, 9. 9. 2011, 9.57

8 let

Danes v Bratislavi le kvalifikacije (video)

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po zapletih s premočnim vetrom bodo danes le začeli s kvalifikacijami svetovnega prvenstva v kajaku in kanuju na divjih vodah.

Pod dveh dneh odpovedi in negotovosti se bodo po progi najprej spustili dvojci in kajakašice. Že v sredo, ko so dvojci in kajakašice odpeljali prvo vožnjo, so naši pokazali, da so v dobri formi. Predvsem Kragljeva, ki se je po odpovedanih kvalifikacijah uvrstila na 3. mesto, Terčeljeva pa je bila 14., Nini Mozetič seje vožnja ponesrečila, a so bile razmere na progi zaradi sunkov vetra težke in nepredvidljive. Ni razloga, da ne bi na današnjih kvalifikacijah dekleta odpeljala enako ali celo še bolje.

Enako velja tudi za naše dvojce. Sašo Taljat in Luka Božič sta bila po prvi vožnji kvalifikacij deveta, kar da vedeti, da današnja uvrstitev v polfinale ne bi smela biti pod vprašajem. Nekoliko bolj se bosta morala potruditi ostala dva čolna. To sta izkušena Dejan Kralj in Simon Hočevar, ki sta bila letos že uvrščena v finale svetovnega pokala, ter Urban Jarc in Luka Slapšak.

Zanimivo bo tudi v popoldanskih urah, ko se bodo za mesta v polfinale borili kajakaši. Tam je konkurenca najmočnejša, med njimi bodo tudi trije naši. Prvi med njimi se bo na štart podal Simon Brus, ki se je v zadnjih dneh skušal čim bolj sprostiti in pripraviti na tekmovanje. Gre za 17-letnega mladeniča, ki je v letošnji sezoni že večkrat pokazal, da če odpelje svojo vožnjo, je lahko zelo hiter. Drugi kajakaš je Simon Meglič, ki zadnje dneve tudi do trikrat na dan obišče slovenskega fizioterapevta. Ta mu pomaga, da je njegov hrbet pripravljen za največje napore.

''Đuro'' je že izkušen kajakaš in ga takšne stvari ne bi smele spraviti s tira, ne nazadnje velja omeniti, da je lani na tej progi na evropskem prvenstvu osvojil drugo mesto. Še stopničko višje je na istem tekmovanju stal naš kajakaš Peter Kauzer, ki bo imel bučno podporo tudi s tribun. Včeraj je v Bratislavo prispel avtobus navijačev iz Hrastnika, ki bodo gotovo poskrbeli za pestro vzdušje na tribunah. Kakšni so cilji Kauzerja je znano. Kot vselej zadnja leta Peter cilja na najvišja mesta. Kaj je povedal zmagovalec svetovnega pokala v skupnem seštevku pred današnjimi kvalifikacijami, si lahko ogledate v kratki izjavi.

Ne spreglejte