SiolNET. Sportal Drugi športi
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Članice začele priprave: Gorbačov ima na voljo le eno podajalko

2

termometer

Za nastop na sredozemskih igrah, ki bo konec junija v Turčiji, se od ponedeljka naprej pripravlja tudi ženska reprezentanca. Selektor Oleg Gorbačov ima na treningih na voljo le eno podajalko.

Selektor Oleg Gorbačov je v Maribor povabil pomlajeno zasedbo, ki naj bi predstavljala jedro reprezentance v prihodnjih letih. Žal se vabilu iz različnih vzrokov niso odzvale vse igralke. Še največ težav pri sestavi ekipe ima na mestu organizatorke igre. Na pripravah je trenutno le Angelina Ajnihar, reprezentanci pa naj bi se pridružila tudi Mojca Božič, ki ima trenutno študijske obveznosti.

"Dejstvo je, da imamo trenutno največ težav na mestu organizatorke igre, saj smo le z Angelino Ajnihar. Eva Mori je trenutno s kadetsko reprezentanco na turnirju v Peruju, Sara Najdič je morala nastop v reprezentanci odpovedati zaradi vnetja ahilove tetive, medtem ko imata Tea Lenarčič in Mojca Božič študijske obveznosti," je odsotnost organizatoric igre pojasnil Gorbačov, ki prav tako ne more računati na poškodovani Marino Cvetanovič in Anjo Zdovc ter utrujeno Katjo Medved.

"Reprezentanca smo načrtno pomladili. V njej smo želeli imeti še Cvetanovičevo in Zdovčevo, toda žal sta obe poškodovani. Cvetanovič šele dobro okreva po poškodbi kolena, Zdovčeva pa si je proti koncu sezone poškodovala ahilovo tetivo. Računali smo še na Katjo Medved, vendar je, kot sama pravi, zaradi naporne sezone v romunskem prvenstvu ne bo. Sicer pa so tu v glavnem igralke, na katere bomo računali v kvalifikacijah za EP 2015. V Mariboru bomo do 2. junija, vmes bodo igralke dvakrat odšle domov, ko se bomo preselili v Planico, do odhoda v Mersin pa bomo spet trenirali v Mariboru. Do odhoda v Planico bomo igrali nekaj pripravljalnih tekem z ameriškimi univerzami, ki so na potepu po Evropi, dogovorjeni pa smo tudi s hrvaško reprezentanco, s katero bomo igrali v tednu pred odhodom na sredozemske igre," je po današnjem dopoldanskem treningu povedal Gorbačov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin