Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 3. 2019,
16.58

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Gal Kordež Gorazd Podržavnik plavanje

Nedelja, 24. 3. 2019, 16.58

5 let, 1 mesec

tradicionalni četveroboj plavalnih reprezentanc nekdanje skupne države

"Če bi bili popolni, bi nam zmaga težko ušla"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Neža Klančar | Neža Klančar je bila najhitrejša na 50 metrov prosto. | Foto STA

Neža Klančar je bila najhitrejša na 50 metrov prosto.

Foto: STA

Plavalci Hrvaške so zmagovalci tradicionalnega četveroboja plavalnih reprezentanc nekdanje skupne države. Drugo mesto je osvojila Slovenija, tretje Srbija in četrto BiH. Hrvati so bili prepričljivi v vseh treh moških kategorijah, Slovenke med članicami in mladinkami, prve pa so bile tudi kadetinje Srbije.

V nedeljskem programu so slovenski plavalci zabeležili še pet zmag. Med dekleti je bila Neža Klančar najhitrejša na 50 m prosto, Tjaša Vozel na 200 m prsno, Katja Fain na 400 m prosto, prepričljiva pa je bila tudi mešana štafeta. Fainova je ob tem osvojila drugo mesto na 50 m prosto, Klančarjeva pa tretje na 50 m delfin.

Edino moško zmago je osvojil Ravenčan Gal Kordež, ki je bil najhitrejši na 50 m delfin, na stopničke pa so se uvrščali še Jan Toman, Tadej Gusel in Marcel Primožič.

Pet odpovedi, prisotna taktika

"Če bi bili popolni, bi nam zmaga težko ušla, a sem tik pred tekmo dobil kar pet odpovedi in prehiteli so nas Hrvati. Izidi sami tukaj niso pomembni in jih ne gre komentirati, saj gre za taktično tekmo, kjer je za skupno točkovanje pomembna le uvrstitev, zato je prisotne precej taktike," je po tekmi povedal slovenski selektor Gorazd Podržavnik.

"Izidi sami tukaj niso pomembni in jih ne gre komentirati, saj gre za taktično tekmo, kjer je za skupno točkovanje pomembna le uvrstitev, zato je prisotne precej taktike," pravi selektor Gorazd Podržavnik. | Foto: Vid Ponikvar "Izidi sami tukaj niso pomembni in jih ne gre komentirati, saj gre za taktično tekmo, kjer je za skupno točkovanje pomembna le uvrstitev, zato je prisotne precej taktike," pravi selektor Gorazd Podržavnik. Foto: Vid Ponikvar

Slednji je na tekmi pogrešal Tjašo Oder, Špelo Perše, Petra Johna Stevensa, Matijo Možeta in Domna Demšarja v članski kategoriji. Predvsem Stevens in Može pa se ubadata z resnejšo boleznijo, za katere selektor upa, da jih bosta uspela čim prej pozdraviti.

Čez tri tedne pričakuje vidne izide

Sicer pa je na tekmi v primerjavi s prejšnjimi leti izstopal slabši nastop v kadetski kategoriji. "To težavo poznamo in jo skušamo rešiti. Že prihodnji teden imamo za mlajše kategorije predvideno novo testiranje," je še dejal Podržavnik, ki prve vidne izide pričakuje čez tri tedne na močnem mitingu v Eindhovnu na Nizozemskem.

Preberite še:

plavanje, splošna
Sportal Smrt plavalnega zvezdnika med treningom na Floridi
Ne spreglejte