Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 8. 2015,
12.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ljubljana Beach Volley Challenge odbojka na mivki Nejc Zemljak Jernej Potočnik

Sobota, 1. 8. 2015, 12.49

8 let

Čeha malce pokvarila odbojkarski praznik na Kongresnem trgu (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nejc Zemljak in Aljoša Urnaut sta v velikem finalu ljubljanskega spektakla morala priznati premoč odličnima Čehoma Janu Dumeku in Robertu Kufi.

Finale je resnično postregel s predstavo, ki je zadovoljiv vse odbojkarske navdušence. Že v prvem nizu smo videli pravo dramo, ki sta jo z neverjetnim blokom in rezultatom 26:24 dobila Čeha, ki sta bila v lanski sezoni vseskozi udeleženca turnirjev v svetovni ligi. Letos sta malce slabša, saj zaradi poškodb nista mogla trenirati, a vseeno gre za dvojico vredno vsega spoštovanja.

To sta dokazala tudi v drugem nizu, ko sta le še stopnjevala ritem, slovensko-belgijska naveza jima ni mogla slediti. Zemljak tako ni ponovil lanskega uspeha, ko je z Janom Pokeršnikom zmagal ljubljanski turnir, a tudi drugo mesto je odličen dosežek. Ne nazadnje sta z Aljošo ravno na tem turnirju prvič zaigrala skupaj.

"Vedno je razočaranje, ko izgubiš finale, konec koncev je bil prvi niz izredno napet. Imela sva tudi zaključno žogo za osvojitev niza, a je nisva izkoristila. Na koncu se je izkazalo, da imata za sabo več težkih tekem in se bolje znašal. Bila sva blizu, a potrebno več trenirati, več igrati in temu bodo sledili tudi rezultati," je po tekmi dejal Zemljak.

"Celoten turnir sem zares užival, tudi igra je bila solidna. Češnja na vrhu torte je bil ta izjemen finale, ki je potekal res v izjemni atmosferi. Nejc in Aljoša sta si zares zaslužila to podporo, a bila sva boljša. Vesel sem, da naju je organizator povabil, da sva bila del te zgodbe, če bo priložnost se drugo leto spet vrneva," pa je po tekmi še povedal navihani Čeh, Robert Kufa.

Še pred velikim spektaklom sta se v mini finalu za končno tretje mesto udarili slovensko-avstrijska in brazilska dvojica. Prvi niz je gladko z 21:14 Gaudineju in Borliniju, Potočnik in Fruhbauer pa sta strnila vrste v drugem in hitro izenačila (21:13). Suvereno dobljen drugi niz je dal krila in energijo slovensko-avstrijski navezi tudi v nadaljevanju in tretje mesto je tako, kot pri puncah ostalo v Sloveniji. No, malce ga je šlo po zaslugi Simona tudi v Avstrijo.

Preživel le Zemljak, Potočnik besen

Odlična Čeha Dumek in Kufa, najbolje postavljena dvojica na turnirju, sta prvi niz polfinala dobila z 21:17, drugega pa z 21:18, a bi lahko bilo tudi drugače, saj Jernej Potočnik in Avstrijec Simon Fruhbauer nista bila daleč, na roke pa jima ni šlo niti sojenje. Pri izidu 19:18 za Čehe v drugem nizu je pri obrambi Potočnika glavni sodnik sodil nošeno žogo in Dumek in Kufa sta prišla do zaključne žoge, ki sta jo tudi izkoristila.

''Čeha sta izkušena ekipa, ki ne dela lastnih napak, a tudi midva sva s Simonom sva igrala super. Moram pa reči, da sem res razočaran nad sojenjem. Samo v Sloveniji je možno, da te okrade slovenski sodnik. Vedno, ko sem šel igrat kam v tujino, je bilo le obratno. Vedno so sodili v prid domačinom, očitno je pri nas drugače. Ukradel nama je tri žoge, tudi tisto žogo na koncu, pa je bila situacija identična kot pri Čehih v prvem nizu. A takrat ni piskal. Pa pustimo to, Čeha sta dobra, a ne bi bilo presenečenje, če bi se v finale uvrstila midva,'' je po polfinalu puhal Potočnik.

Na drugem polfinalu sta Nejc Zemljak in Aljoša Urnaut v dveh nizih premagala brazilsko dvojico Marcia Gaudineja in Marcusu Borlinija.

''Malce sva šepala v bloku in obrambi, a sva odlično servirala in tukaj naredila razliko. Ko sva malce popustila, sta Brazilca pokazala, da sta odlična dvojica, zato spanec ni bil dovoljen. Čehov se ne bojiva. Vesela sva, da naju bo v finalu čakala najboljša dvojica in bova preverila, kje trenutno sva. Tudi če izgubiva, ne bo konec sveta, seveda pa se bova potrudila po najboljših močeh, da zmagava turnir,'' je po uvrstitvi v finale dejal Zemljak, ki brani zmago z lanskega turnirja.

Ne spreglejte