Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 6. 2024,
8.16

Osveženo pred

3 tedne, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

plavanje Caeleb Dressel

Četrtek, 20. 6. 2024, 8.16

3 tedne, 1 dan

Ni se prebil čez kvalifikacijsko sito

Caeleb Dressel ne bo branil olimpijskega naslova na 100 metrov prosto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,02
Caeleb Dressel | V kvalifikacijah je bil tretji. | Foto Reuters

V kvalifikacijah je bil tretji.

Foto: Reuters

Ameriški plavalec Caeleb Dressel ne bo branil naslova na 100 metrov prosto na poletnih olimpijskih igrah v Parizu naslednji mesec. Sedemindvajsetletni sedemkratni olimpijski prvak je bil na ameriških kvalifikacijah v Indianapolisu v Indiani tretji, pariški vozovnici sta namreč osvojila le plavalca na prvem in drugem mestu.

Dressel je na OI v Tokiu pred tremi leti navdušil s kar petimi zlatimi medaljami, med njimi tudi z naslovi olimpijskega prvaka na 50 metrov, 100 metrov prosto ter 100 metrov delfin. S časom 47,53 na stometrski razdalji je tokrat pristal tik za drugim mestom v finalu, ki ga je dobil Chris Guiliano s 47,38, Jack Alexy pa je bil drugi s 47,47.

Dressel si je sicer zagotovil olimpijski nastop, na tretjih olimpijskih igrah bo tekmoval v štafeti 4 x 100 metrov prosto. In bil zelo optimističen, ko je tehtal možnosti ZDA v štafeti 4 x 100 metrov prosto. V finalu, s katerim se je končalo dogajanje dneva na stadionu Lucas Oil, hramu ekipe ameriškega nogometa NFL Indianapolis Colts, je šest plavalcev plavalo pod 48 sekundami.

"Mislim, da se ne bi smeli izogibati statusu favorita. Mislim, da je svetovni rekord 47,3 v povprečju, tako da imamo priložnost za to," je dejal in ob natančnejšem pregledu semaforja dodal: "O moj bog, prvih šest je bilo pod 48. To je precej hitro."

Janja Šegel
Sportal Janja Šegel najhitrejša na 200 metrov prosto, v finalu tudi štafeta
Regan Smith
Sportal Ameriška plavalka postavila svetovni rekord na 100 metrov hrbtno
Ne spreglejte