Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Nedelja,
13. 12. 2015,
7.59

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Anthony Joshua Dillian Whyte boks

Nedelja, 13. 12. 2015, 7.59

6 let, 7 mesecev

Britanska mrcina nadaljuje pohod: rekordnih sedem rund in uspavalni aperkat (video)

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Angleški boksar Anthony Joshua je spet dokazal, da je eden najbolj perspektivnih boksarjev v težki kategoriji. V dvoboju za britanski naslov je v sedmi rundi brutalno nokavtiral rojaka Dilliana Whyta.

Olimpijski prvak iz leta 2012 še nikoli ni boksal tako dolgo, saj je dozdajšnjih 14 dvobojev med profesionalci opravil najkasneje v treh rundah. Hiter konec dvoboja se pričakoval tudi proti Whytu, a se je v na Jamajki rojeni boksar izkazal za trdoživega borca. Lahko rečem, da je bil tudi prvi resni nasprotnik popularnega AJ-ja.

Gledali smo sedem izjemno zanimivih rund, kjer takorekoč ni bilo prekinitev, se pravi, pravo nasprotje z borb Vladimirja Klička, kjer ljubitelji boksa mislijo, da gledajo zmenkarije in ne boks, Joshua in Whyte pa sta si izmenjavala udarce kot po tekočem traku.

Zavrelo po prvi rundi

Ko smo že vsi mislili, da bo britanskega obračuna konec že po prvi rundi, saj se je 26-letni AJ v Whyta zapodil kot tank, a od tega na koncu ni bilo nič, Dillian je "preživel", ko pa je prejel udarec že po oznaki za konec prvega runde, je povsem izgubil živce. Nekajkrat je zamahnil kar čez sodnika, še dobro, da ga kakšen od udarcev jeznega Whyta ni zadel. Ne gre dvomiti, da bi se nič hudega sluteči delivec pravice ulegel. V ring so poskakali tudi člani obeh ekip, a večjega incidenta vseeno ni bilo, strasti so se hitro pomirile.

Tudi Joshuii so se omehčala kolena

V drugi rundi smo prvič videli, da je tudi Joshua ranljiv. Po nekaj zadetih udarcih Whyta smo videli, da se lahko tudi taki mrcini malce zmajajo kolena, a boksar mame Nigerijke in očeta Britanca z irskimi in nigerijskimi koreninami, se ni prestrašil in o izgubljeni drugi rundi zadihal in začel kontrolirati dvoboj.

Desnica in aperkat za 15. zmago v karieri

Potekala je sedma runda, ko je Joshua z desnico zadel Whytovo glavo in povzročil toliko škode, da si ta ni več opomogel. Whyte se je spremenil v veliko gmoto želeja, tudi oči niso več sledile dogajanju, Joshua pa je to izkoristil in številnimi udarci dokončal posel. Ko je Whyatovo brado zadel še atomski aperkat, se je kot drevo prekucnil med vrvi ringa in dvoboja je bilo konec.

Joshua je na 15. dvoboju še 15. zmagal, zanimivo, prav vse dvoboje je zmagal z nokavtom, Whyte pa je zabeležil svoj prvi poraz.

Ostaja na realnih tleh

Joshua je bil po novi zmagi seveda navdušen, a čeprav ga mnogi že vidijo, da se bo kmalu udaril z novopečenim svetovnim prvakom Tyson Furyjem, ostaja na realnih tleh. "Svetovni naslov je še daleč. Želje in ambicij mi ne manjka, a svetovni prvak ne postaneš čez noč. Ne bomo prehitevali dogodkov, saj ko bom enkrat tam, hočem tam tudi ostati," je po dvoboju za BBC povedal zmagovalec.

Ne spreglejte