Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 6. 2013,
7.54

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Lucija Polavder Mersin Tjaša Kysselef

Četrtek, 20. 6. 2013, 7.54

3 leta, 4 mesece

Branilka naslova z zastavo pred Erdoganom, poškodbe načele slovenski tabor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovensko zastavo na odprtju 17. sredozemskih iger bo nosila branilka zlate kolajne iz Pescare Lucija Polavder. Poškodbe načele slovenski tabor, po Tjaši Oder brez nastopa še Tjaša Kysselef.

Vodstvo slovenske odprave, slednja šteje prek 140 športnikov, je za nosilko zastave na slavnostnem odprtju XVII. sredozemskih iger (SI) izbralo bronasto olimpijko iz Pekinga in branilko naslova s sredozemskih iger izpred štirih let judoistko Lucijo Polavder. "Omenjeno čast si s svojimi dozdajšnjimi športnimi uspehi, športnim obnašanjem in sploh vzornim vedenjem zasluži večkratna udeleženka olimpijskih iger in dobitnica bronaste kolajne v Pekingu," so si bili enotni v slovenskem taboru. Svečana otvoritev, na kateri v četrtek pričakujejo tudi turškega premiera Recepa Tayyipa Erdogana in predsednika Mednarodnega olimpijskega komiteja Jacquesa Roggeja, bo potekala na novozgrajenem štadionu v Mersinu, ki sprejme 25.000 ljudi.

Ob novici, da bo zastavonoša Lucija Polavder, ki bo z obrambo naslova začela v nedeljo, pa iz slovenskega tabora prihajajo tudi manj spodbudne novice, in sicer o poškodbah. Najprej je nastop odpovedala Tjaša Oder, v sredo je poškodba udeležbo na SI preprečila še njeni soimenjakinji, Tjaši Kysselef. Dvajsetletnica je med uradnim treningom po doskoku na preskoku utrpela poškodbo desnega gležnja. Opravljena diagnostika v bolnišnici v Mersinu je pokazala, da gre za delno raztrganino ligamentarnih struktur, zaradi česar so se sredozemske igre za Tjašo zaključile še preden so se uradno začele. Telovadko, ki je v Pescari končala tik pod odrom za zmagovalke, čaka vsaj tritedenska rehabilitacija.

Sredozemske igre, XVII. po vrsti, se bodo z uradno slovesnostjo začele drevi ob 19.30 po turškem času, v petek pa bodo od Slovencev tekmovalno ledino orali veslači, plavalci, judoisti, jadralci boksarja in taekwondoistka.

Ne spreglejte