Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 12. 2014,
19.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

boks Amir Khan Keith Thurman Timothy Bradley

Nedelja, 14. 12. 2014, 19.39

8 let

Bradley šokiran po remiju s Chavesom, Thurman in Khan suverena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ta konec tedna so se v Las Vegasu, v ameriški zvezni državi Nevada, odvili kar trije zanimivi boksarski dvoboji velterske kategorije. Amir Khan in Keith Thurman zmagovita, Timothy Bradley razočaran.

Timothy Bradley je v dvoboju z Argentincem Diegom Gabrielom Chavesom iztržil le neodločen rezultat, kar je šokiralo tako ameriške novinarje kot tudi večji del gledalcev v dvorani hotela Cosmopolitan v Las Vegasu. Večina jih je bila namreč prepričanih, da je 31-letni Američan, ki je aprila letos izgubil dvoboj za naslov prvaka po različici WBO proti filipinskemu zvezdniku Mannyju Pacquiau, naredil povsem dovolj za zmago.

Tudi po statistiki udarcev je bil Bradley v soboto boljši boksar, sprožil jih je 572 in zadel z 225. (39-odstotna uspešnost). Chaves na drugi strani je sprožil 570 udarcev, Bradleyja pa zadel le s 152. (27-odstotna uspešnost), navaja ameriška spletna stran ESPN. "Mislim, da sem dobil vsaj osem rund. Res nisem sodnik, a Chavesu bi pripisal morda štiri runde, največ pet. Uspevali so mi lepi in čisti udarci, prepričan sem bil, da sem zmagal v dvoboju," je po dvoboju povedal Bradley, ki ima zdaj na računu 31 zmag (12 z nokavtom), pa en poraz in en neodločen izid.

Edini, ki je bil po tem dvoboju prepričan, da je zmagal, je bil 28-letni Argentinec sam, še poroča ESPN. "Čutil sem, da sem v tem dvoboju jaz tisti, ki je opravil večino dela," je dejal boksar, ki ima v statistiki 23 zmag (19 z nokavtom), dva poraza in en neodločen izid.

Thurman spet zmagal, a ne predčasno

V soboto je v Las Vegasu boksal tudi Keith Thurman, Američan, ki je marca lani premagal našega asa Dejana Zavca. Pomeril se je z Italijanom Leonardom Bundujem in ga premagal po soglasni sodniški odločitvi. Thurman je sicer, kot vselej, napovedoval predčasni konec dvoboja, a je 40-letni Bundu zdržal vseh 12 rund. To je poleg Zavca šele drugi borec, ki s Thurmanom odboksal vse runde.

26-letni Floridčan z vzdevkom One Time (Enkrat) je sicer specialist za nokavte, v 24 zmagah jih je zabeležil 21, tudi v dvoboju z Bundujem (v Sierri Leone rojen borec z italijanskim potnim listom) je bil izrazito boljši, sprožil je kar 661 udarcev (318 v polno), medtem ko je njegov tekmec udaril le 189-krat (62-krat v polno), podatke storitve CompuBox navaja ESPN.

Amir Khan porazil Devona Alexandra

Amir Khan je v tretjem velterskem dvoboju "supervikenda" v Las Vegasu porazil 27-letnega Američana Devona Alexandra, dvoboj je trajal 12 rund, sodniki pa so zmago soglasno prisodili 28-letnemu Britancu. Ta ima zdaj v statistiki 30 zmag (19 z nokavtom) in tri poraze. Tudi Khan je zmagal nadvse suvereno, po statistiki CompuBoxa je sprožil 536 udarcev, od tega 243 v polno, na drugi strani je Alexander udaril 461-krat, cilj pa našel le 91-krat.

"Pravkar sem se boril s trikratnim svetovnim prvakom in dokazal, da sem upoštevanja vredna sila v velterski kategoriji," se je po dvoboju pohvalil Khan: "Mislim, da postajam z leti vse boljši. Zelo trdo sem delal in prikazal eno svojih najboljših predstav."

Ne spreglejte