Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 9. 2015,
12.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

svetovno prvenstvo London Sašo Taljat Luka Božič Urša Kragelj Eva Terčelj Ajda Novak

Sreda, 16. 9. 2015, 12.46

8 let

Božič in Taljat ter dve dekleti prepričljivo v polfinale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska kanuista Sašo Taljat in Luka Božič sta se na svetovnem prvenstvu v Lee Valleyju pri Londonu prepričljivo uvrstila v sobotni polfinale.

Taljat in Božič sta v zadnjem času stvari spet postavila na svoje mesto. Potem ko aktualnima svetovnima prvakoma med letom na tekmah svetovnega pokala ni šlo najbolje, sta zdaj ob koncu sezone formo stopnjevala, k boljši hitrosti čolna pa so doprinesle tudi nastavitve čolna.

Božič jutri tudi med posameziniki "Malo smo se igrali s težiščem v čolnu in ugotovili smo, da so nam malenkostne spremembe prinesle izboljšave. Odločili so centimetri, sam sem se nekoliko bolj pomaknil k Sašu in čoln nama lepše pluje," je po današnjih uspešnih kvalifikacijah dejal Luka Božič, ki ga, tako kot že vso sezono, tudi v Londonu čaka dvojni nastop, saj bo že jutri veslal med posamezniki.

S sigurno vožnjo do polfinala Člana zlatega dvojca iz ameriškega Deep Creeka 2014 sta današnjo vožnjo opravila brez težav, za sobotni polfinale pa sta prihranila še kakšnega asa v rokavu. "Vožnja ni bila nič posebnega, rekla sva si, da želiva odpeljati čisto, in uspelo nama je. Zmeraj želiva po tem novem sistemu že v prvi vožnji odpeljati za uvrstitev v polfinale, da je potem dovolj časa za počitek. Vožnjo sva imela pod nadzorom, nikjer nisva hitela in mirno sva priveslala v polfinale. Bilo je nekaj majhnih napak, a nič velikega," pa je po kvalifikacijah dejal Taljat.

"Pritisk je velik, treba bo biti z glavo pri stvari" "Mislim, da sva zadnji teden tukaj dobro trenirala, dobro se počutiva v čolnu, v kvalifikacijah sva prikazala lepo vožnjo. A vsega tukaj se moram še navaditi, predvsem višine vrat in proge. Z današnjim dnem morava biti zadovoljna, upam, da bo šlo tako naprej. Tukaj je vse pripravljeno vrhunsko, zdi se mi, kot da sem spet na olimpijskih igrah. Pritisk je velik, treba bo biti z glavo pri stvari, težko se je koncentrirati, ampak mislim, da težav ne bo in da nama bo na vodi steklo tako, kot mora," pa je po nastopu še povedal Božič.

Uspešni tudi Kragljeva in Terčeljeva Nazadnje sta se v nadaljnje tekmovanje prebili Kragljeva in Terčeljeva. Čeprav neposredno po prvi vožnji še ni bilo takoj jasno, če je to kajakašicama uspelo, pa se je po opravljenih poizvedbah le pokazalo, da sta se Slovenki v polfinale prebili že s prvo vožnjo, medtem ko je bila Novakova prepočasna tudi v drugo.

"V bistvu sem zadovoljna z vožnjo, pristop je bil v redu, manjše napake so se pojavljale in jih bo treba odpraviti, tega si ne bi smela privoščiti na tej progi. Čeprav pa je voda zahtevna, treba je biti zbran in oddelati svoje. Vesela sem, da sem se uvrstila med najboljših 20 že s prvo vožnjo. Zdaj je program nekoliko drugačen, imam dva prosta dneva, poskušala se bom spočiti, ohranjati dober občutek in sem maksimalno pripraviti na polfinale in upam da tudi na finale", je po kvalifikacijah povedala Terčeljeva, ki je bila z dvema dotikoma na 20. mestu.

"Celo leto sem trenirala za to tekmo" Nekaj napak se je v vožnjo prikradlo tudi Kragljevi. "Bilo je prisotne tudi nekaj živčnosti, zaradi katere sem naredila nekaj napak in nisem bila najhitrejša. A super je, da sem si s prvo vožnjo zagotovila napredovanje, to je to. Celo leto sem trenirala za to tekmo, da bom sposobna čim več pokazati, to je zdaj glavna naloga tukaj," pa je po kvalifikacijah povedala Kragljeva, ki je bila po prvi vožnji 13.

Ne spreglejte