SiolNET. Sportal Drugi športi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Božič in Kauzer v finalu Cardiffa

4

termometer

Kajakaši in kanuisti so na tekmi svetovnega pokala v valižanskem Cardiffu opravili kvalifikacije in polfinale.

V finale prve letošnje tekme v slalomu na divjih vodah sta se prebila kanuist Luka Božič in kajakaš Peter Kauzer, drugi Slovenci so tekmovanje končali v polfinalu ali obtičali v kvalifikacijah.

Med kanuisti je Benjamin Savšek v kvalifikacijah zasedel drugo mesto, Anže Berčič je bil deveti, Božič pa 21. V polfinale so se prebili tudi trije kajakaši. Kauzer je bil četrti, Martin Albreht deveti, Janoš Peterlin pa 26. Nastope je že takrat končal Simon Brus, ki so ga po prvi vožnji diskvalificirali, v drugi pa si je privozil še 54 kazenskih sekund in osvojil končno 56. mesto.

V večernem polfinalu se je v sobotni kanuistični finale uvrstil le Božič, v polfinalu je zasedel osmo mesto. To je že drugi letošnji finalni nastop za Primorca, saj je tudi na nedavnem EP v Krakovu nastopil med najboljšo deseterico. "Lepo sem gradil tekmo, bil sem boljši iz vožnje v vožnjo. V polfinalu sem dobro veslal. Na sredini proge sem sicer naredil kar veliko napako in ostal v valu, posledično pa izgubil precej časa. To bo treba še popraviti, prav tako pa tudi zadnji del proge, kjer se odloča o zmagovalcih," je po nastopih dejal Božič.

Zelo blizu uvrstitvi v finale sta bila tudi Savšek in Berčič. Slednji je bil nekaj minut po koncu kanuističnega polfinala še uvrščen v finale, saj si je delil deseto mesto s Špancem Anderjem Eloseguijem, a je francoska ekipa podala pritožbo na dodeljene kazenske sekunde enemu od svojih tekmovalcev. Pritožba je bila uspešna, tako da se je Francoz uvrstil v finale, Berčič in Elosegui pa sta z desetega mesta, ki še vodi v finale, zdrsnila na 11. Za njima se je na 13. uvrstil Savšek.

V finalu kajakašev bo veslal Kauzer, ki je bil danes zvečer četrti. Brez zadnjega nastopa pa sta ostala Albreht in Peterlin, ki sta v polfinalu napačno preveslala vrata, se dotaknila še enih vrat in na koncu prejela po 52 kazenskih sekund. Na odločitev sodnikov je slovenska ekipa sicer vložila poizvedbo, a je ostalo pri prvi odločitvi, tako da je Albreht tekmovanje končal na 33. mestu, Peterlin pa je bil 35.

V soboto po 12. uri bodo na sporedu najprej finali kanuistov, kajakašev in kanuistk, ob 15.40 pa kvalifikacije čakajo še kajakašice in dvojce. Polfinale kajakašic se bo začel ob 19.25, polfinale dvojcev pa ob 20.30.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin