Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 9. 2013,
20.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

odbojka

Ponedeljek, 30. 9. 2013, 20.02

8 let

Bosta Slovenija in Hrvaška združili moči pri organizaciji EP?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vzporedno z EP, ki se je v nedeljo končal z zmagoslavjem Rusije, je bil konec tedna v Københavnu tudi redni kongres Evropske odbojkarske zveze, ki so se ga udeležili predstavniki OZS.

Na kongresu CEV so bili prisotni predstavniki 53 držav in ker je šlo za redni kongres, na njem ni bilo kakšnih revolucionarnih novosti, temveč je šlo bolj za protokolarno srečanje z velikim številom poročil o delu, tudi od predsednika najvišjega organa evropske odbojke Andreja Meyerja. Na kongresu je bil prisoten tudi Ary Graca, predsednik Svetovne odbojkarske zveze (FIVB).

Želja slovenske krovne odbojkarske organizacije je, da Slovenija v prihodnosti organizira člansko evropsko prvenstvo, zato sta poleg udeležbe na kongresu v Københavnu navedena predstavnika OZS opravila vrsto srečanj z vodilnimi predstavniki CEV in preostalih federacij, pogovor pa je tekel predvsem o finančnem ter organizacijskem vidiku izvedbe takšnega projekta.

''Tak projekt potrebuje podporo države, mest organizatoric, OKS, ministrstva …''

''S predsednikom Ropretom sva se v okviru kongresa sestala tudi s podpredsednikom CEV in FIVB Aleksandrom Boričićem in nekaterimi drugimi predstavniki CEV. Predstavili so nama okvirne pogoje za organizacijo članskega evropskega prvenstva, opravila pa sva tudi določene razgovore z drugimi predstavniki držav, ki so že organizirale podobna tekmovanja. V novembru je v zvezi s tem načrtovan sestanek v Ljubljani, ki se ga bo udeležil tudi Aleksandar Boričić. Na njem se bomo podrobno pogovorili o vseh pogojih in vidikih organizacije. Dejstvo je, da so ti sestanki namenjeni zgolj pridobitvi vseh informacij in po teh podatkih bomo na OZS šele proučili možnosti za oddajo kandidature za organizacijo EP. Na vsak način bo potrebna temeljita proučitev različnih dejavnikov, še zlasti tistega, ki zadeva finančni del, prav tako tudi organizacijskega. Dejstvo je, da tak projekt potrebuje podporo države, mest organizatoric, OKS, ministrstva, klubov in še koga. Z našimi načrti in idejami sva seznanila tudi Zdeslava Barača, predsednika HOU (Hrvaške odbojkarske zveze), ki je bil nad idejo o morebitni skupni organizaciji prvenstva navdušen. Prepričan je, da sta Slovenija in Hrvaška zmožni organizirati tekmovanje take ravni. Ob skupni organizaciji se stroški namreč porazdelijo, zato bi bila s tega vidika skupna kandidatura verjetno edina pot,'' je po vrnitvi iz Københavna povedal generalni sekretar OZS Gregor Humerca.

Ne spreglejte