Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 11. 2020,
8.08

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

golf Tiger Woods

Sreda, 11. 11. 2020, 8.08

3 leta, 5 mesecev

Golf

Bo Tigerju Woodsu uspelo ubraniti prestižni zeleni suknjič?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01
Tiger Woods | Foto Reuters

Foto: Reuters

Najboljši golfist zadnjih desetletij Američan Tiger Woods bo od četrtka do nedelje branil naslov, ki sodi med največje trenutke v zgodovini tega športa. Lani aprila je namreč Woods po številnih zdravstvenih in osebnih težavah osvojil prestižni zeleni suknjič na mastersu v Augusti, 19 mesecev kasneje ga bo skušal obdržati.

Koronska kriza je tudi golf v letu 2020 obrnila na glavo. Namesto da bi se najboljši golfisti na svetu po brezhibnih zelenicah enega od najbolj prepoznavnih igrišč na svetu sprehajali v začetku aprila, se bodo sredi novembra. Poleg cvetočih azalej bodo manjkali tudi gledalci, ki sicer na vstopnice za Augusta National Golf Club čakajo tudi po več mesecev.

Masters bo hkrati zadnji od velikih turnirjev letos. Odprto prvenstvo Velike Britanije je bilo odpovedano, prvenstvo PGA sredi avgusta je osvojil Američan Collin Morikawa, US Open pa je šel v roke prav tako Američanu Brysonu DeChambeauju.

Slednji, ki je s fizično preobrazbo v zadnjem letu postal igralec z najdaljšim udarcem med profesionalci, je tudi tokrat med glavnimi favoriti za naslov. Tekmecev bo imel kar nekaj, saj so že davno minili časi, ko je Woods redno zmagoval, preostali pa so se borili za drugo mesto.

Lani mu je uspelo po enajstih letih

Woods je lani po enajstih letih "suše" osvojil 15. major v karieri in se absolutnemu rekorderju Jacku Nicklausu približal na tri naslove. Dosežek je sam opisal kot največji uspeh v karieri, saj je bil še dve leti prej, po omenjenih številnih težavah, na robu tega, da palice postavi v kot.

Letos Woods ne sodi med prvih 15 favoritov. Trenutno je na 33. mestu svetovne lestvice, in čeprav nima zdravstvenih težav, ga je večmesečni premor zaradi koronske pandemije pri 44 letih bolj prizadel kot mlajše igralce. Od junija, ko se je nadaljevala turneja PGA, je njegova najboljša uvrstitev 37. mesto na prvenstvu.

Ne spreglejte