Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 6. 2013,
10.58

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Mersin Sašo Bertoncelj Alen Dimic

Nedelja, 23. 6. 2013, 10.58

3 leta, 4 mesece

Bertoncelj: V Almeriji še "pamž", zdaj pripravljen na kolajno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Sašo Bertoncelj, ki bo v ponedeljek nastopil v finalu na konju z ročaji, ne skriva želje po premierni "sredozemski"kolajni. Pozoren bo moral biti predvsem na soseda iz Hrvaške.

Slovenska odprava, ki na jugu Turčije šteje okoli 140 športnikov, bi v ponedeljek utegnila še povečati število kolajn – trenutno si jih zbrali deset. Med tistimi, ki odkrito napovedujejo naskok na vrh, je tudi Sašo Bertoncelj, za katerega so to druge sredozemske igre v karieri. Odličja s SI še nima, zato je želja po njem še toliko večja: "Zame je kolajna na sredozemskih igrah še neuresničena želja. Zaradi spleta okoliščin sem bil na tem tekmovanju le pred osmimi leti v Almeriji, ko sem bil še 'pamž' (smeh), in tako še nimam medalje. Zdaj sem eden glavnih favoritov, da jo dobim, in to je vsekakor moj cilj. Po drugi strani pa sredozemske igre zame predstavljajo neke vrste prehodno tekmo, saj imam oktobra svetovno prvenstvo. Tako da mi pridejo prav, da poskusimo še določene stvari in vidimo, kako se bodo obnesle."

S Hrvatom redno bijeta boje

Konkurenca na igrah, ki dobrih deset dni združujejo tekmovalce iz Evrope, Azije in Afrike, je od discipline do discipline različna. Nekatere reprezentance v določenih športih nastopijo v najmočnejši postavi, spet druge pridejo s pomlajeno ekipo. In kakšna bo zasedba na Bertoncljevemu orodju –konju z ročaji? "Konkurenca je kar dobra, čeprav so se nekateri odločili, da zaradi sistema tekmovanja – telovadci so sezono zaključili že v začetku maja –, odpovejo nastop. Mnogim se je zdelo čakanje na sredozemske igre predolgo, tudi meni je bilo kar naporno, ampak sem vztrajal. Pri meni je tako, da če naredim vajo, kot sem si zadal, sem vedno lahko v vrhu, tudi če je močna konkurenca. Če pa ne oddelam,kot bi moral, je pa popolnoma vseeno, ali so prisotni sami odlični ali sami slabi tekmovalci,'' konkurenco oceni 28-letnik in opozori, da največja nevarnost prihaja od naših južnih sosedov: ''Italijani in Francozi so vedno dobri, a najbolj bom moral paziti na Hrvata, s katerim se redno kosava. Včasih jaz premagam njega, včasih on mene, letos sem imel malce več sreče jaz, tako da upam, da se bo tudi v finalu odvilo v mojo korist."

V kvalifikacijah je Bertoncelj z oceno 14,433 zasedel tretje mesto, njegov rival s Hrvaške Robert Seligman (14,633) je bil drugi, najvišjo oceno si je pritelovadil Španec Fabian Gonzalez Vidal 14,700.

Ne spreglejte