Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
25. 6. 2016,
18.45

Osveženo pred

7 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

gimnastika Sašo Bertoncelj Rok Klavora Tjaša Kysselef

Sobota, 25. 6. 2016, 18.45

7 let, 9 mesecev

SVETOVNI POKAL, ANADIA

Bertoncelj četrti v Anadii, Klavora peti, Kysselefova šesta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Sašo Bertoncelj | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Sašo Bertoncelj je na svetovnem pokalu v športni gimnastiki v portugalski Anadii osvojil četrto mesto na konju z ročaji, Rok Klavora je bil peti na parterju, Tjaša Kysselef pa šesta na preskoku. V nedeljo nastop v finalu na gredi čaka še Adelo Šajn.

Zmage na parterju se je veselil Izraelec Aleksander Šatilov z oceno 15,100. Drugi je bil Japonec Wataru Tanigawa (14,900), tretji pa njegov rojak Shoichi Yamamoto (14,825). Klavora, ki je nastopil v vseh finalih svetovnih pokalov v tej sezoni, je z oceno 14,700 osvojil peto mesto.

Klavora skoraj padel

"Šel sem s težjo vajo kot včeraj v kvalifikacijah. Pri prvi diagonali sem skoraj padel. Potruditi sem se moral, da sem se izvlekel. Ocena je korektna, sem zadovoljen, imamo še eno tekmo v Mersinu," je sporočil Klavora.

Kysselefova, ki je prav tako letos vselej nastopila v finalu svetovnih pokalov, je šesto mesto osvojila z oceno 14,187. Prva je bila Kubanka Marcia Vidiaux (14,925), druga Mehičanka Alexa Moreno (14,812), tretja pa Kitajka Jing Wu (14,712).

Bertoncelj tik pod stopničkami

Za konec je od slovenske trojke prvi finalni dan v Anadii nastopil Bertoncelj. Na koncu je z oceno 14,350 končal na četrtem mestu. Najboljši je bil Kitajec Hao Weng (16,100), Hrvat Filip Ude je bil drugi (15,125), Francoz Cyril Tommasone pa tretji (14,800).

"Načeloma sem malo lahko jezen nase, ker se ni izšlo, kot sem si želel. Nisem padel s konja, vajo sem delal drugače, na začetku me je nosilo, kar mi je na koncu pobralo dosti moči. Malo je grenko, ker sem tretje leto zapored tukaj četrti. Dvakrat mogoče neupravičeno, pred mano je spet Francoz s previsoko oceno, ker ni naredil seskoka in mu ga ne bi smeli priznati. Ampak to je moje mnenje. Najprej moram biti jezen nase. Če bi naredil bolje, bi ga premagal," je bil prvi vtis Bertonclja, ki pa je bil bolj zadovoljen s petkovo vajo v kvalifikacijah: "Kvalifikacijska ocena je bila čisto v redu. Lažja vaja, naredil sem jo. Nimam se kaj pritoževati. Nisem jezen, ker sem četrti v tako močni konkurenci, tukaj smo bili samo najboljši. Je pa grenko, ko si četrti."

Ne spreglejte