Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 11. 2015,
8.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Benjamin Savšek Luka Božič Peter Kauzer Simon Brus

Petek, 27. 11. 2015, 8.06

8 let

Benjamin Savšek najhitrejši na olimpijski progi v Riu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Evropski in svetovni podprvak, kanuist Benjamin Savšek, je prvi dan tekmovanj na olimpijski progi v Riu de Janeiru opravil z odliko.

Med kanuisti je bil Benjamin Savšek najhitrejši in se zanesljivo uvrstil v sobotne kvalifikacije, Luka Božič je bil med kanuisti 12. V soboto bo znova veslal Peter Kauzer, ki je bil med kajakaši 22., Simon Brus pa je bil 26.

Ker je trenutno na pripravah v Braziliji več tekmovalcev, kot jih bo imelo pravico nastopa prihodnje leto, so bili prireditelji primorani najprej organizirati izločilno tekmo, na podlagi teh uvrstitev pa so tudi znani tekmovalci, ki se bodo v soboto pomerili v kvalifikacijskih vožnjah (v kvalifikacijah bo nastopal najboljši predstavnik države iz teh izločilnih voženj v posamični kategoriji).

Savšek je bil najhitrejši že v prvo

Med kanuisti se bo na štart znova podalo 16 tekmovalcev, med kajakaši pa 21. Tolikšni sta tudi števili slalomistov v kajaku in kanuju, ki bodo lahko svoje države zastopali prihodnje leto na olimpijskih igrah. Izločilni boji med kajakašicami in kanuističnimi dvojci sledijo danes zvečer.

Med kanuisti je bil najuspešnejši Benjamin Savšek, ki je bil najhitrejši že v prvo (bil je edini, ki je s progo opravil v manj kot 95 sekundah), a je bil hkrati tudi nekoliko nenatančen. S šestimi kazenskimi sekundami je bil peti. V drugo je znova postavil odličen čas in se zavihtel na vrh razpredelnice. S pol sekunde zaostanka je bil drugi Čeh Michal Jane, tretji pa je bil Nemec Franz Anton. Luka Božič je bil v prvo šesti, po drugi vožnji pa je bil uvrščen na končno 12. mesto.

Kauzer končal na 22. mestu

Med kajakaši je bil Kauzer po prvi vožnji 13., v drugi pa je naredil nekaj več napak, tako da mu je v končni razvrstitvi štel prvi čas. Ker je kar nekaj tekmovalcev v drugo izboljšalo svoj nastop, je zdrsnil po lestvici in zasedel 22. mesto. Ker je bil uvrščen višje kot Brus, ga čaka nastop v kvalifikacijah testne tekme.

Brus je bil po prvi vožnji s šestimi kazenskimi sekundami 23. V drugo je sicer veslal hitreje, a tudi to ni bilo dovolj, tako da je bil na koncu 26. Najuspešneje se je s progo spopadel Nemec Hannes Aigner, drugi je bil Britanec Joseph Clarke, tretji pa Italijan Giovanni de Gennaro. Presenetljivo je spet brez nastopa ostal aktualni svetovni prvak Čeh Jiri Prskavec, saj je bil višje od njega uvrščen njegov reprezentančni kolega Ondrej Tunka.

V petek izločilni nastopi čakajo kajakašici Uršo Kragelj in Evo Terčelj ter dvojec Luka Božič – Sašo Taljat.

Ne spreglejte