SiolNET. Sportal Drugi športi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bankirke že pred sezono predale krono Kamničankam?

4

termometer

Odbojkarski ples se ta konec tedna začenja tudi pri ženskah v 1. DOL Radenska Naturelle. Branilke naslova Nova KBM Branik je zelo pomladila zasedbo, Kamničanke so se odločene vrniti na vrh.

Pred novo sezono so Mariborčanke, ki so v pretekli sezoni osvojile trojno krono (DP, pokal in Interligo), zapustile tri nosilke Monika Potokar, Američanka Sarah Ammerman in izkušena Aleksandra Milosavljević. Pri Bankirkah so se očitno odločili za pomladitev ekipe in bodo v tej sezoni računali zgolj na mlade, domače igralke. Zdi se, da bo to premalo za ubranitev naslova, tako v DP kot tudi pokalu in MEVZI.

Kamničanke, ki so v zadnjih letih gledale v hrbte Štajerkam, so v svoje vrste zvabile štiri nove igralke – Uršo Podlesnik, Jeleno Strel Kosmač, Majo Guštin in Hrvatico Ano Starčević. Zasedba deluje zrela za skok na sam vrh, tudi zaradi dejstva, da so Bankirke občutno šibkejše kot v preteklih sezonah. Ne glede na vse, finale v obeh domačih tekmovanjih ne bi smel biti nič drugačen kot v pretekli sezoni. Zmagovalec pa bo po vsej verjetnosti drug. Tako Mariborčanke kot Kamničanke se bodo državnemu prvenstvu priključile v drugem delu, saj bosta na začetku nastopali le v evropskih pokalih (CEV, Challenge) in ligi MEVZA.

V oči pade tudi igralski kader UOK Vitala, ki je popolnoma prenovil ekipo, pripeljal nekaj odličnih igralk. Po njihovih besedah bi lahko že v tej sezoni mešali štrene v samem vrhu 1. DOL in pokalu.

V šempetrski Aliansi, ki bo letos prvič v zgodovini kluba nastopila v Evropi – pokalu Challenge, niso kaj dosti menjali zasedbe. V ekipi ne bo več nadarjene Žive Recek (študij v ZDA), njena zamenjava bo Maruša Pungartnik.

Ambiciozen načrt imajo pri ekipi Zgornje Gorenjske, naslednice Jesenic Bleda. Ekipa je nastala z združitvijo treh ekip, Jesenic, Bleda in Žirovnice, tekme pa bodo igrali v prelepi dvorani v Žirovnici. V klub sta se iz Maribora vrnili sestri Meta in Urša Jerala, iz Ljubljane pa Tjaša Kikelj in Monika Čančar.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin