Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
19. 9. 2013,
9.48

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Andrej Flajs Luka Slabe

Četrtek, 19. 9. 2013, 9.48

3 leta, 10 mesecev

Andrej Flajs: Štel bo samo rezultat po prvenstvu

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
S 30 leti bo na Danskem najstarejši član slovenske reprezentance Andrej Flajs, ki bo nastopil že na svojem četrtem evropskem prvenstvu.

Ob Alenu Pajenku, Tinetu Urnautu, Dejanu Vinčiću in Mitji Gaspariniju ima Sevničan na EP že deset nastopov, kar je pet manj od za zdaj rekordnega dosežka Sebastijana Škorca. Omenjena peterica bi z uvrstitvijo v četrtfinale prek "repesaža" že dohitela "Škorota", če pa bi jim uspelo narediti še korak dlje, pa bi ga celo izrinili s prestola. Seveda bo veliko odvisno tudi od tega, za kakšno taktiko se bo odločil slovenski selektor. "Smo zelo dobro pripravljeni, razveseljivo je tudi dejstvo, da imamo samo nekaj manjših težav s poškodbami. Že prvi del EP - 3 tekme zapored v 3 dneh - bo naporen, tako da potrebujemo vseh 12 igralcev. Naši cilji pa so odigrati čim več tekem in izboljšati rezultat s prejšnjega prvenstva," pravi eden najbolj izkušenih odbojkarjev v slovenski reprezentanci. Slovenija je pred dvema letoma EP zaključila na 9. mestu, v tekmi za uvrstitev v četrtfinale so bili premočni Finci (2:3), in izenačila svojo najboljšo uvrstitev. Prvič so bili deveti na svojem krstnem nastopu leta 2001 na Češkem, kjer pa je nastopalo le 12 reprezentanc.

''Večina igralcev je le napredovala''

Flajs je bil tudi član reprezentance pred dvema letoma v Avstriji, zato natančno ve kakšno je bilo stanje v ekipi leta 2011, takrat je bil slovenski selektor še Veselin Vuković, in kakšno je zdaj. ''Pred prvenstvom je težko primerjati to ekipo s prejšnjimi, na koncu nam ne bo pomagalo, če smo opravili najboljše priprave, zmagovali na trening-tekmah, imeli samozavest in samozaupanje ... Štel bo samo rezultat po prvenstvu. Vem, da lahko naredimo korak naprej.''

''Že na prejšnjem prvenstvu smo bili blizu četrtfinalu, v dveh letih pa je večina igralcev napredovala. Ogrodje naše ekipe je še dokaj mlado, a že zdaj imamo v svojih klubih pomembne vloge. Ta ekipa še raste in prav je, da smo si zastavili (naj)višje cilje, '' še dodaja sprejemalec, ki bo najbrž začenjal na klopi, a ob prvi krizi na sprejemu, ga bo Slabe zagotovo poslal na teren.

Vročica pred začetkom odbojkarskega spektakla na Danskem in na Poljskem se počasi dviguje. Že v petek se bo četa Luke Slabeta ob 17. uri udarila z evropskimi prvaki Srbi.

Ne spreglejte