Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sobota,
21. 7. 2012,
20.40

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

ameriški nogomet Ljubljana Silverhawks

Sobota, 21. 7. 2012, 20.40

7 let, 12 mesecev

Ada porušena, Silverhawks prvič prvaki Cefla!

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ljubljana Silverhawks so novi prvaki regionalne lige v ameriškem nogometu. Na že šest let neosvojljivi Adi Ciganliji so štirikratne prvake Beograd Vukove na Cefl Bowlu VII premagali s 34:21

Končno! Beograd Vukovi so poraženi. Po 16 zmagah v letošnji sezoni se jim je zgodila usoda New England Patriots izpred nekaj sezon lige NFL. Izgubili so veliki finale in to na domačem igrišču na beograjski Adi Ciganliji, kjer že šest let niso izgubili. Krvniki pa nihče drug kot večni rivali in novi/stari slovenski prvaki v ameriškem nogometu Ljubljana Silverhawks.

Za Sokole je to prvi naslov v regionalni ligi Sport Klub Cefl, potem ko so predlani finale doma proti Vukovom izgubili z 20:42. V šestih letih so Silverhawks Beograjčane premagali le enkrat, ta zmaga zdaj je tako šele druga na 12. medsebojnih tekmah. S petimi "touchdowni" je bil najboljši igralec bowla ameriški podajalec v vrstah ljubljanske ekipe Anthony Gardner, a pohvala gre prav vsakemu članu moštva.

Začetek tekme je bil eksploziven. V prvi napadalni akciji je Gardner podal do najboljšega lovilca lige Bojana Justina in ta je prek polovice igrišča stekel za prvi "touchdown" na tekmi (0:6). Proti odlični obrambi Sokolov, ki jo je vodil Desmond Hendricks Vukovi sprva niso imeli nobenih možnosti. Uspešen je bil tudi drugi napad gostov. Po nekaj lepih podajah na Jana Jakusa in Jerneja Pavliča je na koncu Gardner z enega jarda sam stekel v končno cono (0:13). Kako zelo nevarna sta MVP napada sezone Lance Kriesien in Filip Stojanović, sta pokazala ob koncu prve četrtine - TD za 90 jardov in znižanje na 6:13. A na drugi strani je bil uspešen še tretji napad Sokolov – s "touchdownom" v četrtem poizkusu s štirih jardov sta ga končala Gardner in Jakus (6:20). To je bil tudi izid prvega polčasa, potem ko je veteran v vrstah Ljubljane David Turšič prestregel Kriesienovo podajo.

Ob polčasu sta Sean Embree in Super Bowl prvak Rueben Droughns (trenerja Vukovov) spremenila način igre svojega moštva, a Silverhawks so se spremembah hitro prilagodili. Še pred koncem tretje četrtine so dosegli novih osem točk. Najprej je "touchdown" ujel Rok Štamcar (svojo deseto sezono je odigral prav zato, da bi končno osvojil Cefl), nato pa konverzijo za dve točki Jernej Pavlič. Domači podajalec si je vmes dovolil še eno prestreženo podajo – ujel jo je Jure Laharnar. Ko je Justin ujel svoj drugi TD na tekmi (za 60 jardov), smo mislili, da je tekma že odločena. Silverhawks so se malo sprostili, naredili nekaj menjav (zaradi poškodbe je moral po Petru Namoršu Vujinoviću in Milanu Naratu z igrišča še Sandi Holub) in proti neustrašnim Vukovom je začela njihova prednost kopneti. Kriesien je v zadnji četrtini priigral še dva TD (21:34), nato pa je domačim le začelo zmanjkovati časa. Nevajeni porazov so si ob koncu dovolili nekaj umazanih prekrškov, a to ni preprečilo velikega slavja Silverhawksov. Pokal za prvaka Cefla trener Uroš Valant in igralci v nedeljo prinašajo v Ljubljano.

Ne spreglejte