Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 11. 2014,
12.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

odbojka liga prvakov ACH Volley Gregor Ropret Alen Pajenk Posojilnica Dob Danijel Koncilja Jani Kovačič Nejc Pušnik Rok Satler Luka Slabe

Nedelja, 2. 11. 2014, 12.36

8 let

ACH do prvih točk sezone, branilec naslova že zmagovalec skupine smrti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Odbojkarji ACH Volleyja so v 4. krogu lige prvakov vknjižili pomembno zmago (3:1) proti Budvanski Rivijeri, ki so se ji na domačem terenu oddolžili za poraz v Črni gori.

Slovenski državni prvak, ki je v četrtem krogu prišel do prvih točk sezone, je še vedno na zadnjem mestu lestvice, a je z zmago ohranil upe na pokal CEV.

Na delu je bila tudi kopica preostalih slovenskih odbojkarjev, ki igrajo za tuje klube. Gregor Ropret je s Hypom gostoval pri poljskih prvakih Skra Belchatow, kjer so s soigralci izgubili z 0:3. Posojilnica Aich/Dob trenerja Luke Slabeta in petih slovenskih odbojkarjev (Grut, Kovačič, Satler, Koncilja, Pušnik) je gostila močni Zenit in Rusom priznala premoč z 0:3. Jastrzebski Alena Pajenka pa je v četrtek odšel po presenečenje v Sibirijo, a ostal praznih rok. Slovenski bloker je ruski Lokomotivi nasul devet točk, a to je bilo premalo za resnejši odpor Poljakov.

V derbiju kroga je branilec naslova, ruski Belgorod, še drugič premagal italijanske prvake in si že po štirih krogih v skupini smrti zagotovil nastop med TOP 13 najboljših v Evropi, Lube Treia pa bo v preostalih dveh krogih iskala pot v izločilne boje. Že zdaj je jasno, da se bodo morali hudičevo potruditi.

Že v torek je romunska Constanta v skupini A zabeležila še četrto zmago in dokazali, da imajo izjemno ekipo. Romuni, ki so v pretekli letih v ligi prvakov igrali stransko vlogo, zdaj z mešanico nekdanjih srbskih in bolgarskih reprezentantov meljejo vse pred sabo.

* Zmagovalci skupin in šest najboljših drugouvrščenih ekip se uvrsti v izločilne boje lige prvakov. Eden od teh bo tudi organizator zaključnega turnirja, preostalih 12 ekip pa se bo po sistemu na izločanje borilo za nastopa na le-tem.

Kdo je že padel v bazen najboljših 13 ekip, ki se bodo borile za evropsko krono? Belogorje Belgorod, Zenit Kazan, Belchatow, Perugia, Halkbank, Lokomotiva Novosibirsk;

** Najslabši drugovrščeni iz vseh sedmih skupin in trije najboljši tretjeuvrščeni se uvrstijo v "playoff" pokala CEV. Kdo kandidira za ta mesta, je še prekmalu za govoriti, zanimivo pa je, da je bilo v pretekli sezoni osem točk premalo tudi za uvrstitev v pokal CEV.

Ne spreglejte