Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 10. 2021,
20.20

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,19

2

Natisni članek

Ben Stiller Venus Williams Martin Brundle

Ponedeljek, 25. 10. 2021, 20.20

2 leti, 5 mesecev

Martin Brundle

Zvezdniki in njihovi varnostniki naj se naučijo manir

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,19

2

Zmaga Maxa Verstappna oziroma poraz Mercedesa na veliki nagradi ZDA ni edino, kar odmeva v krogih formule 1. Govori se tudi o ignoranci in nesramnosti zvezdnikov in njihovih varnostnikov, ki je je bil v Austinu deležen Martin Brundle, nekdanji dirkač, zdaj novinar britanskega Skyja.

Max Verstappen
Sportal Verstappen v ZDA premagal Hamiltona: Bilo je neverjetno

Formula 1 po zaslugi Netflixove dokumentarne serije Drive to survive končno vse bolj priljubljena postaja tudi v ZDA. Tudi med slavnimi in bogatimi. In ni jih bilo malo, ki so v nedeljo prišli na dirko v Austin v Teksas. Imeli so kaj videti. Dirka je bila dramatična do zadnjega kroga. Ali jih je zares zanimala ali pa so se prišli le pokazat, je druga zgodba. Vodstvo tekmovanja je nekaterim podarilo tudi prepustnico za sprehod po štartni vrsti. Pa so se vedli, kot da so oni glavne zvezde.

Dan po dirki tako odmevata vzvišenost Bena Stillerja in Serene Williams ter nesramnost varnostnikov ameriške raperke MTS. Prvič po začetku epidemije so pred štartom dirke znova dovolili na britanski zelo priljubljen "sprehod po štartni vrsti", ko nekdanji dirkač Martin Brundle klepeta z dirkači in drugimi znanimi obrazi. Stiller mu je le hladno dejal: "Ne dajem intervjujev." Serena ga je ignorirala. Brundle je tako dejal: "Dvojna napaka, dvojna napaka." Pred leti mu je to namreč enkrat že naredila.

Govoriti je poskušal tudi z Megan Thee Stallion (MTS), pa ga je njen varnostnik takoj odrinil. Sama bi bila morda celo pripravljena kaj povedati. "Mislim, da je ne moti, prav, šef," je varnostniku dejal Brundle. MTS je vprašal, ali bo zložila kakšno rimo o formuli 1. "Danes ne rapam, oprosti," mu je odgovorila. Nato je v kader stopil drug član njenega spremstva in Brundlu dejal, da tega ne sme početi. Pa ima po pravilih vodstva tekmovanja to pravico in s tem so vsi, ki dobijo prepustnico za štartno proceduro, seznanjeni.

"Draga F1, nima smisla, da na dirke pripeljete zvezdnike, potem pa ne dajejo intervjujev. Če želijo zasebnost, naj ostanejo doma," je na Twitterju zapisal dolgoletni novinar speedweeka Mathias Brunner. In ni bil edini, ki se je na tak način odzval na družbenih omrežjih. Danes je tvitnil tudi Brundle: "Na štartni vrsti sem že bil pod pritiskom, ampak zaradi ljudi po imenu Senna, Prost, Schumacher, Mansell, Piquet in podobno. Ne motijo me varnostniki, ki so prvič na štartni vrsti. Vsak ima svojo službo. Bi se pa lahko naučili nekaj manir in spoštovali tudi naše delo."

Ne spreglejte