Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sreda,
7. 10. 2015,
16.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Dani Pedrosa Honda MotoGP

Sreda, 7. 10. 2015, 16.54

8 let

Zdrav, motiviran in neobremenjen bo napadal prvo letošnjo zmago MotoGP

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Medtem ko bodo na VN Japonske v MotoGP vse oči uprte v dvoboj za naslov svetovnega prvaka med Valentinom Rossijem in Jorgejem Lorenzom, si bo poskušal prvo letošnjo zmago pridirkati Dani Pedrosa.

Španec je v odlični formi, zato prva zmaga v tej sezoni sploh ne bi bila presenečenje. Na prejšni veliki nagradi v Aragonu je odpeljal eno izmed svojih najboljših dirk v karieri, potem ko je v epski bitki premagal devetkratnega svetovnega motociklističnega prvaka in vodilnega v prvenstvu kraljevskega razreda Valentina Rossija.

Dani Pedrosa je edini popolnoma zdrav med veliko četverico tovarniških dirkačev Honde in Yamahe. Rossi je med hudim padcem na testiranjih v Aragonu utrpel odrgnine na roki, Lorenzo si je na treningu z minibikeom izpahnil ramo, Marquezu pa so operirali zlomljeno kost na roki, ki je bila posledica padca z gorskim kolesom.

Ker je mogoče pričakovati, da bosta Rossi in Lorenzo pozorna predvsem drug na drugega, Marquez pa bo verjetno dirkal zadržano, saj ne želi stakniti še hujše poškodbe, bi lahko bil prav Pedrosa tisti, ki bo izvedel popoln napad in poskušal zmagati.

Dani je prišel na Japonsko izjemno motiviran, saj je v Aragonu v neposrednem dvoboju ugnal Rossija, in bo dirkal na Hondini domači stezi. Svoje japonske delodajalce bo s suvereno zmago poskušal prepričati, da si zasluži sedež pri tovarniški Hondi tudi po koncu prihodnje sezone, ko mu poteče obstoječa pogodba.

''V ponedeljek po dirki smo imeli testiranja in potem sem v torek ostal v Barceloni, kjer sem s prijatelji in družino praznoval svoj rojstni dan. VN Japonske je velik dogodek za Hondo, zato sem še bolj navdihnjen, da Hondi in vsem navijačem postrežem z vrhunskim rezultatom,'' je pred Motegijem povedal Dani Pedrosa, ki je na tej stezi v kraljevskem razredu zmagal leta 2011 in 2012.

Ne spreglejte