Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 4. 2012,
16.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

spidvej Matej Žagar

Petek, 6. 4. 2012, 16.37

8 let

Žagar naskakuje 11. naslov prvaka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Sezona spidvejskih dirk za državno prvenstvo posameznikov (tudi letos skupno slovensko-hrvaško) se tradicionalno pričenja z dirko na velikonočno nedeljo, na stadionu Matije Gubca.

Letošnja sezona dirk v Sloveniji se je sicer pričela že 24. marca v Ljubljani, kjer je v pokalnem tekmovanju ekip Slovenija premagala češko zbrano vrsto, a državno prvenstvo posameznikov se začenja ta konec tedna v Krškem. Za prve točke članskega prvenstva se bodo, start bo ob 15. uri, pomerili najboljši vozniki Slovenije in Hrvaške. Najboljši slovenski dirkač, že desetkratni državni prvak Matej Žagar, se bo podal v boj za enajsti naslov najboljšega na sončni strani Alp. A povsem enostavnega dela Žagar ne bo imel, saj so vsi tekmeci vselej najbolj motivirani prav v boju z njim. Lani ga je na prvi dirki premagal najboljši hrvaški dirkač Jurica Pavlic. Po poškodbi na dirki poljske lige je moral Pavlic minulo sezono predčasno končati, letos pa se vrača v najboljši formi, kar dokazuje z izvrstnimi rezultati na uvodnih dirkah.

Zanemariti ne gre niti krških mladcev Aleksandra Čonde in Matica Ivačiča, na startni listi za domačo dirko pa ne bo še enega Krčana, Matije Duha, ki se je poškodoval in bo moral kar tri mesece počivati. Zato pa se med dirkače vrača nekdanji slovenski podprvak Maks Gregorič, Ljubljančan, ki je moral zaradi poškodbe, staknjene na dirki angleške lige, počivati skoraj dve sezoni. Iz AMD Krško je v AMTK Ljubljana prestopil Kristian Revinšek, ki je na prvi dirki mladinskega prvenstva dokazal izvrstno formo in bo zagotovo mešal štrene tudi med člani.

V mladinski konkurenci bo že dan prej v Lendavi na sporedu druga dirka letošnjega državnega prvenstva, kjer skupaj nastopajo mladci do 21 let iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške in Madžarske. Prva dirka v madžarski Gyuli je dala lepo izhodišče slovenskim predstavnikom, saj je Krčan Matic Ivačič tam zmagal, Kristian Revinšek pa osvojil četrto mesto.

V obeh prvenstvih velja letos omeniti tudi dobrodošlo novost, po 20 vožnjah se bodo najboljši štirje namreč pomerili še v dodatni, finalni vožnji, ki bo odločala o končnem zmagovalcu in mestih na stopničkah. Točke iz finala (3, 2, 1, 0) pa bodo v točkovanju prvenstva dodali k izkupičku posameznega voznika.

Obe dirki bosta še posebej pomembni tudi zaradi dejstva, da bodo najboljši po lendavski dirki iz mladinskega prvenstva izbrani za nastope v evropskem in svetovnem prvenstvu, kar bo veljalo tudi pri članih, kjer pa bo ta izbor opravljen po drugi dirki DP, ki bo 14. aprila v Ljubljani. V članski konkurenci bosta za točke DP šteli še dirki v hrvaškem Donjem Kraljevcu 28. aprila in Lendavi 26. maja.

Ne spreglejte