SiolNET. Sportal Avtomotošport
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

WRC še naprej brez promotorja

4

termometer

 | Foto:
Svetovno prvenstvo v reliju tudi pred drugo preizkušnjo sezone 2012 ostaja brez promotorja in s tem brez televizijskih prenosov. Pogajanja med Fio in Eurosportom so prekinjena.

Potem ko je North One Sport pred mesecem dni odstopil od promotorstva svetovnega prvenstva v reliju (WRC), je tekmovanje, kjer že leta in leta dominira Francoz Sebastien Loeb, še naprej brez svojega "Bernieja Ecclestona". Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA) je bila zadnjih nekaj tednov v pogovorih z Eurosportom, a so bila ta v petek brez dogovora prekinjena. "FIA z obžalovanjem sporoča, da ni bilo možno najti mednarodnega promotorja in globalnega ponudnika televizijskih pravic za sezono 2012 svetovnega prvenstva v reliju," je FIA zapisala v sporočilu za javnost. "Zveza je bila udeležena v več dolgih pogovorov, a se s sogovorniki o določenih zadevah nismo mogli zediniti. Tako smo se odločili umakniti iz pogajanj. FIA je odprta za pogovore z drugimi interesenti za promocijo WRC-ja, saj si želi, da bi tekmovanje še naprej raslo."

Kje točno se je zapletlo z Eurosportom ni jasno, se je pa govorilo, da se je Eurosport zavzemal za družitev WRC-ja in IRC-ja (medkontinentalnega prvenstva), kar pa Fii ni povšeči (ta je kvečjemu pripravljena na združitev IRC-ja in ERC-ja, torej evropskega prvenstva). Sezona 2012 bo šla v relijem Švedska naslednji konec tedna sicer naprej, a tako kot organizatorji relija Monte Carlo minuli mesec, mora vsak organizator naslednjih dirk sam poskrbeti za časomerilce, pokritost dirke s kamerami in morebitno prodajo televizijskih pravic. Fordov motošportni direktor, Gerard Quinn, se je odzval z naslednjimi besedami: "Pošiljajo nas v srednji vek. Kako si FIA sploh zamišlja, da bo to delovalo."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin