Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
25. 11. 2011,
15.11

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

VN Brazilije Mark Webber Romain Grosjean

Petek, 25. 11. 2011, 15.11

5 let, 10 mesecev

Webber najhitrejši, Grosjean naredil avdicijo

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Na prvem treningu pred zadnjo VN letošnje sezone formule 1 je bil najhitrejši Mark Webber. Avdicijo za sedež pri Renaultu je dobro opravil Romain Grosjean, ki je bil pred Brunom Senno.

Začel se je zadnji, 19. dirkaški vikend v sezoni 2011. Mark Webber (Red Bull) je prvi prosti trening v Interlagosu dobil s 14 tisočinkami prednosti pred Jensonom Buttnom (McLaren). Majhen zaostanek sta na tretjem in četrtem mestu imela še Lewis Hamilton (McLaren) in Sebastian Vettel (Red Bull). Zdi se, da bo zadnja dirka sezone 2011 minila v znamenju prvakov in srebnih, saj sta dirkača Ferrarija na petem in šestem mestu zaostala približno sedem desetink.

Trening je bil še posebej pomemben za trojico dirkačev, ki se poteguje za redni sedež v naslednji sezoni. Romain Grosjean, aktualni prvak serije GP2, je bil dve desetinke hitrejši od Bruna Senne in se mu tako nasmiha Renaultov oziroma Lotusov kokpit za naslednjo sezono. Če se mu ne bi 25 minut pred koncem pokvaril dirkalnik, bi morda odpeljal še hitrejši čas kroga. Še bolje se je odrezal Nico Hülkenberg (Force India), ki je bil sedmi najhitrejši. Adrianu Sutilu se tako maje stolček. Manj uspešen je bil Jean-Eric Vergne (Toro Rosso), ki je na 18. mestu za Jaimejem Alguersuarijem (Toro Rosso) zaostal šest desetink.

Ne spreglejte