Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Petek,
2. 3. 2012,
19.04

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

reli WRC Volkswagen Sebastien Ogier Petter Solberg

Petek, 2. 3. 2012, 19.04

5 let, 7 mesecev

Volkswagen želi Latvalo ali Solberga

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Volkswagen se na vstop v svetovno reli prvenstvo pripravlja s Sebastianom Ogierjem. Kdo pa bo drugi, ki bo v sezoni 2013 vozil novega Pola R WRC? Razkrili so svoje želje.

Finec Jari-Matti Latvala in Norvežan Petter Solberg, letos dirkača Fordove tovarniške ekipe, sta na vrhu seznama želja Volkswagna za njihovo WRC ekipo v sezoni 2013. Svetovalec ekipe in nekdanji dvakratni prvak Španec Carlos Sainz je potrdil, da VW ne išče mladega dirkača, ki bi se v ekipi pridružil Francozu Sebastianu Ogierju, ampak želi uveljavljenga zmagovalca. "Skušamo najti najboljšega možnega dirkača. Ne iščemo številke 2 za ob Ogierju. V vrhunskih ekipah je vedno tako: če želiš biti najboljši, potrebuješ dva vrhunska dirkača," razlaga Sainz, ki v ta teden tudi sam preizkušal dirkalni Polo R WRC. Ogier je z njim že dvakrat testiral. V Volkswagnu so zelo zadovoljni, a bo francoski dirkač vseeno celotno letošnjo sezono odpeljal s Škodo Fabio S2000.

Tako Latvali kot Solbergu se po tej sezoni izteče pogodba s Fordom. Ker je Timo Jouhki, Latvalov agent, že obiskal Hannover, kjer ima Volkwagen Motorsport svoje prostore, se je pred dnevi govorilo, da ima Latvala že ustni dogovor za 2013. A na sestanku z Volkswagnom je bil osebno tudi Solberg. Nemški koncern je imel sprva na seznamu želja tudi Avstralca Chrisa Atkinsona, ki je v WRC-ju uspešno dirkal s Subarujem. Zadnji dve leti ga ni bilo med elito in to skrbi Volkswagen. Bo pa v Mehiki nastopil z zasebno Fordovo ekipo in tako dobil priložnost, da nase znova opozori tudi Nemce. Koga bi si v ekipi želel, so povprašali tudi Sebastiena Ogierja, ki je imel lani zelo napet odnos s Sebastienom Loebom in je zato tudi zapustil tovarniško Citroenovo ekipo. "S tem se ne obremenjujem. Želimo tistega, ki bo najboljši za Volkswagen."

Volkwagen bo imel tudi svojo "junior" ekipo, za katero je glavni kandidat Norvežan Andreas Mikkelsen, aktualni prvak v IRC in zmagovalec letošnje uvodne dirke tega tekmovanja. Nazaj v WRC si želi tudi Finec Juho Hanninen, a bo bržkone Pola R WRC dobil le za eno ali dve dirki.

Ne spreglejte