Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 4. 2012,
10.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

VN Bahrajna Damon Hill

Nedelja, 8. 4. 2012, 10.14

8 let

"VN v formuli 1 je nujna za Bahrajn"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"VN je nujna za Bahrajn, da se država postavi na noge," zatrjuje Zayed Al-Zayani. Damon Hill ponavlja, da mora f1 pokazati, da ji je mar za človekove pravice.

Zayed Al-Zayani, direktor dirkališča v Manani, vztraja, da se mora letošnja VN Bahrajna izpeljati, saj je ključna za ekonomski dvig te zalivske države. "Žalostno je, kar se je zgodilo lani, a ne moremo nazaj v zgodovino, ne moremo je spremeniti. Iz nje se moramo nekaj naučiti. Mislim, da je VN nujna za Bahrajn, da se država postavi na noge. Država je trpela, naša ekonomija je trpela," je za britanski radio BBC4 odločno zatrjeval Zayed Al-Zayani. Zanika, da skuša oblast dirko izkoristiti, da bi svetu pokazala, da se je življenje pri njih vrnilo v normalne tirnine. "Dirka se ne dogaja za oblast! Dirka se dogaja, ker je Bahrajn motošportni dom Srednjega vzhoda. Gostili smo sedem dirk in večina obiskovalcev je bila ljubiteljev motošporta, ne pa članov oblasti in kraljeve družine. Ne vem, zakaj se politiko meša v ta dogodek. Smo družabni dogodek, športni dogodek in želimo, da tako tudi ostane."

Polemike o organizaciji VN Bahrajna so se pred tednom dni spet začele, saj so po več mesecih miru na tamkajšnjih ulicah protestniki spet začeli z izgredi, eden pa je tudi umrl. Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA) situacijo spremlja. Proti izvedbi dirke so predvsem Britanci, oglašajo se tudi tamkajšnji predstavniki oblasti in političnih strank. Pomislek v organizacijo je znova podal tudi svetovni prvak iz sezone 1996, Damon Hill: "Situacija postaja vse bolj vroča. Ne bi bilo pametno, da gremo v takšnih okoliščinah v Bahrajn." Formula 1 bi z odpovedjo dirko pokazala, da ji je mar za človekove pravice, dodaja Hill. Te se v Bahrajnu še naprej krišijo. Tako je aktivist Abdulhadi Alkhawaya že dlje v zaporu, zadnjih 58 dni pa tudi gladovno stavka. "Formuli 1 mora biti mar. Če ji ne bo, bo to škodilo njenemu ugledu."

Ne spreglejte