Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 11. 2016,
18.25

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Mercedes Nico Rosberg Sao Paulo Formula 1

Sobota, 12. 11. 2016, 18.25

6 let, 7 mesecev

VN Brazilije, kvalifikacije

Hamilton v boj za obrambo naslova s prvega mesta, Rosberg napada z drugega

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
Lewis Hamilton | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na nedeljski predzadnji dirki sezone svetovnega prvenstva formule 1 bo s prvega startnega mesta začel branilec naslova Lewis Hamilton. Britanec je bil v brazilskem Sao Paulu v današnjih kvalifikacijah za desetinko hitrejši od vodilnega v skupnem seštevku, moštvenega sotekmovalca Nemca Nica Rosberga.

Hamilton je v Braziliji, kjer lahko že izgubi bitko za naslov prvaka, prevladoval, dobil je dva od treh prostih treningov, zdaj pa je bil najhitrejši še v kvalifikacijah.

Ves pritisk je na Hamiltonu

Rosberg je v zadnjem poskusu na stezi skušal preseči dosežek moštvenega sotekmovalca, a je bil za 102 tisočinki prekratek. To pomeni, da bo nedeljsko dirko začel z drugega mesta, za Hamiltona pa je bil današnji "pole position" jubilejni 60. v karieri in tretji zaporedni v tej sezoni.

Čeprav je moral danes priznati premoč prvaku, pa ima Rosberg še vedno boljše možnosti za osvojitev letošnjega naslova. Dve dirki pred koncem ima namreč 19 točk naskoka, tako da si lahko privošči tudi mirno vožnjo na drugem mestu, ob podobnem razpletu pa bo potem prvak postal na zadnji dirki v Abu Dabiju.

Vodilni dirkač prvenstva Nico Rosberg je zmagal na zadnjih dveh izvedbah VN Brazilije, letošnjo pa bo začel z drugega štartnega mesta. | Foto: Reuters Vodilni dirkač prvenstva Nico Rosberg je zmagal na zadnjih dveh izvedbah VN Brazilije, letošnjo pa bo začel z drugega štartnega mesta. Foto: Reuters

Če pa bo na koncu nedeljske dirke, ta se bo na dirkališču Interlagos začela ob 17. uri po srednjeevropskem času, zmage veselil nemški dirkač, bo že predčasno postal prvak. Za Rosberga bi bila skupna zmaga ob koncu sezone prva v karieri.

Na današnjih kvalifikacijah je tretji čas dosegel Ferrarijev finski voznik Kimi Räikkönen, iz druge vrste pa bo začel še Nizozemec Max Verstappen (Red Bull).

Ne spreglejte