Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Torek,
1. 12. 2015,
8.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Fernando Alonso Ron Dennis McLaren Mark Webber

Torek, 1. 12. 2015, 8.11

8 let

Vihar v kozarcu vode ali pa bo Fernando Alonso res pavziral?

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Dvakratni svetovni prvak formule 1 Fernando Alonso ni izključil možnosti, da bo v prihodnji sezoni pavziral, če mu McLaren ne bo dal boljšega dirkalnika.

Pravi medijski vihar je na finalu v Abu Dabiju sprožil McLarnov šef Ron Dennis, ki je medijem dejal, da je odprt za možnost, da bi si njegov glavni zvezdnik Fernando Alonso vzel leto dni pavze in se vrnil za sezoni 2017 in 2018. "Imamo veliko število možnosti, kar se tiče dirkačev," je dejal Ron Dennis in verjetno imel v mislih tudi novopečenega prvaka GP2 Stoffela Vandoorna.

Če bi Alonso pavziral in bi kot njegova zamenjava vskočil Vandoorne, bi McLaren prihranil veliko denarja. To pa je v času, ko se na McLaren zaradi slabih rezultatov (letos je bil v konstruktorskem prvenstvu predzadnji, deveti. Za njim samo še tretjerazredni Manor.) ravno ne lepijo bogati sponzorji, več kot dobrodošlo.

''Ron Dennis naj raje pritiska na Hondo''

Je morda hotel Dennis tako na svojevrsten način izvesti pritisk na Alonsa in mu dal vedeti, da ni nezamenljiv in da bi si rad spočil od njegovega nerganja? Fernando Alonso je na takšna namigovanja odgovoril španskim medijem: "O tem se z Dennisom sploh nisva pogovarjala. Če že hoče izvajat pritisk na koga, bi opravil zelo dobro delo, če bi pritisnil na Hondo."

Alonso pa sicer ni zanikal, da bi si vzel letno dni pavze: "Nikoli ne morem nekaj reči 100-odstotno. Ne morem reči, da jutri ne bom imel večerje, ker ne vem, če bom lačen! Bomo videli, kako bo šlo drugo leto. V tem trenutku nimam namena pavzirati. Moj cilj je, da bi dirkal v prihodnji sezoni in da bi zmagal ali pa da bi bil vsaj konkurenčen."

V medijsko debato med Dennisom in Alonsom pa se je vključil tudi nekdanji dirkač formule 1 Mark Webber, ki je Fernandov zelo dober prijatelj in ga zato zelo dobro pozna. Za BBC je Avstralec razkril: "Alonso je časovna bomba. Če se stvari ne odvijajo v njegovo korist, bo ustvaril pritisk na vse dele moštva. Sovraži poraze. Dajte mu dva ali tri dni testiranj in če dirkalnik ne bo konkurenčen, se bo za eno leto umaknil."

Ne spreglejte