Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 9. 2013,
21.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sebastian Vettel Fernando Alonso

Nedelja, 22. 9. 2013, 21.05

8 let

Vettel zdaj lovi Senno, za Alonsa drugo mesto kot zmaga

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Sebastian Vettel je v Singapurju pometel s konkurenti za naslov svetovnega prvaka formule ena. Prednost pred Alonsom je v skupnem seštevku povečal na 60 točk, ustavi ga lahko le še čudež.

"Za nami je zares fantastičen konec tedna," se je po še eni nadvse suvereni zmagi smejalo trikratnemu svetovnemu prvaku, ki je na najboljši poti, da osvoji še četrtega. "Na začetku šlo na tesno, nato pa sem ujel zelo dober dirkaški ritem. Še posebej po varnostnem avtomobilu sem moral pritisniti, da sem naredil razliko. Nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi, zadnjih deset krogov se je vleklo, a sem ostal zbran. Moral sem se opomniti, da je tukaj neverjetno lahko narediti napako, ki te stane dobre uvrstitve. Zidovi so zelo blizu in če nisi zbran, gre lahko hitro vse po zlu," je še povedal Sebastian Vettel, ki ima zdaj na "računu" že 33. zmag, tri od teh prav na ulicah Singapurja. S tem je postal četrti najuspešnejši dirkač v zgodovini formule ena, zdaj lovi legendarnega Brazilca Ayrtona Senno, ki je v karieri zbral 41 zmag, medtem ko je enega svojih največjih tekmecev, dvakratnega svetovnega prvaka Alonsa (32 zmag) že prehitel.

Prav Fernando Alonso se je moral danes zadovoljiti z drugim mestom, v skupnem seštevku letošnjega svetovnega prvenstva pa zdaj za Vettlom zaostaja okroglih 60 točk. "Današnje drugo mesto je za nas kot zmaga. Je dober zaključek izjemno težavnega konca tedna, na stezi, na kateri je zelo težko prehitevati. Ključna trenutka dirke sta bila dober štart in izbira strategije. V obeh primerih smo zadeli v polno. Na štartu mi je uspelo prehiteti štiri avtomobile, a pri Rosbergu se mi je ustavilo. Obrestovala se je tudi odločitev, da grem na postanek, ko je bil na stezi varnostni avto, čeprav ni bilo lahko priti do cilja na povsem obrabljenih gumah. K sreči mi je uspelo zadržati prednost pred Räikkönenom in Webbrom, če bi bili skupaj, bi se zame najbrž razpletlo kot v kakšni grozljivki," je dogajanje na dirki opisal Alonso.

Na tretjem mestu je dirko povsem nepričakovano končal Kimi Räikkönen, ki smo ga po katastrofalnih sobotnih kvalifikacijah, na katerih je dosegel šele 13. mesto, že odpisali. "Za menoj je naporen konec tedna, zato so stopničke dober izid. Dirkalnik je bil dober, lahko pa bi bil še boljši, če bi jaz lahko opravil več dela na prostih treningih. Tudi z boljšimi kvalifikacijami bi bilo tretje mesto najbrž naš skrajni domet. Še vedno imam težave s hrbtom, a sem se danes počutil mnogo bolje kot včeraj, med dirko skorajda nisem občutil bolečin. Šele po dirki me je zvilo. Imam nekaj časa, da se do Koreje pozdravim. Lani smo bili tam močni."

Naslednja dirka sezone bo torej čez dva tedna v Južni Koreji.

Ne spreglejte