Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sreda,
4. 2. 2015,
17.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Valentino Rossi Marc Marquez Jack Miller MotoGP

Sreda, 4. 2. 2015, 17.00

8 let

Valentino Rossi takoj hiter kot Marc Marquez, Ducati obetavno

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Valentino Rossi se je na prvih testiranjih v malezijskem Sepangu, ki pravzaprav pomenijo začetek letošnje sezone, uspešno prerival z aktualnim svetovnim prvakom Marcom Marquezom.

Večino šesturne dirkaške seanse je najboljši čas držal v svoji lasti Rossi, nato pa mu je v zadnjih petih minutah primat odvzel Marquez. Ločevala ju je malo več kot desetinka sekunde (0,118). Yamahin in Hondin tovarniški dirkač sta torej bila na isti ravni dirkanja. Valentino je kljub porazu v boju z Marquezom slavil osebno zmago: dobil je interni dvoboj z Jorgejem Lorenzom in tako bil najboljši Yamahin dirkač.

Medtem ko je Dani Pedrosa s petim mestom in zaostankom skoraj pol sekunde razočaral, pa je navdušil četrti Andrea Dovizioso z Ducatijem. Od najboljše Honde je bil počasnejši dobre tri desetinke, od najboljše Yamahe pa dobri dve. Gre za izjemen rezultat, če vemo, da je Dovizioso dirkal z nadgrajenim lanskim motorjem, Hondini in Yamahini tovarniški dirkači pa z letošnjimi. Ducati bo s svojim letošnjim modelom debitiral na drugih letošnjih testiranjih v Sepangu, ki bodo konec februarja.

Po vrnitvi Aprilie in Suzukija v kraljevskem razredu že pet konstruktorjev motorjev

Letos se v kraljevskem razredu obetajo izjemni boji od šestega do desetega mesta, saj je bil Stefan Bradl z Yamaho, ki spada v odprti razred MotoGP, že na prvih testih konkurenčen poltovarniškim voznikom Yamahe, Honde in Ducatija.

Povratnika v šport, konstruktorja Aprilio in Suzukija, pa čaka še veliko dela. Na prvem resnem testu sta za Hondo in Yamaho zaostala slabi dve sekundi, za Ducatijem dobro sekundo in pol. Jack Miller si je v prvem dnevu letošnjih testiranjih pridirkal naziv najboljšega novinca. Avstralec je kot popolni zelenec že na svojem debiju dosegel raven starega mačka, svetovnega prvaka iz leta 2006 Nickyja Haydna, ki je v kraljevskem razredu že 12 let in sedi na enakem motorju kot Miller.

Testiranja MotoGP se bodo nadaljevala v četrtek in končala v petek. V soboto bodo tovarniški testni dirkači preizkušali Michelinove razvojne gume.

Ne spreglejte