Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Ponedeljek,
26. 11. 2012,
17.33

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Honda Ferrari MotoGP

Ponedeljek, 26. 11. 2012, 17.33

8 let, 5 mesecev

"V MotoGP smo pošteni do rivalov, Ferrari v F1 pač ne"

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Šef tovarniške Honde v MotoGP Šuhei Nakamoto je zatrdil, da je bila Honda zmeraj poštena do svojih rivalov, kar pa ne more reči za Ferrari v formuli 1.

Šuhei Nakamoto je bil med ponesrečeno vrnitvijo Honde v formulo 1 (2006-2008) tehnični direktor ekipe. Po propadli avanturi se je preselil v MotoGP in postal šef tovarniškega moštva Honde. Japonski konstruktor je v svetovnem motociklističnem prvenstvu velesila tako po proračunu, osebju in zgodovinskih dosežkih, a tega ne izkorišča v boju z Yamaho in Ducatijem. Da bi Honda lovorike osvajala s pomočjo moštvenih ukazov, noče niti slišati. Popolnoma drugačno zgodbo pa že dolga leta piše Ferrari v formuli 1.

''V enaki meri imam rad tako MotoGP kot tudi F1. Na noge smo postavili kategorijo Moto3, za razred Moto2 proizvajamo motorje in nam ni vseeno za prihodnost športa. V formuli 1 ima Ferrari absolutna avtoriteto. V MotoGP je Honda v podobni poziciji, a hočemo biti pošteni do svojih rivalov. Če bi mi uporabili vso svojo moč, bi MotoGP izgubil privlačnost. Honda se v MotoGP ne obnaša pristransko, tako kot to počne Ferrari v formuli 1, čeprav mnogi ljudje verjamejo, da lahko Honda naredi karkoli hoče,'' je brez dlake na jeziku povedal šef tovarniške Honde v MotoGP Nakamoto.

Ne spreglejte