Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 4. 2018,
9.03

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,72

2

Natisni članek

formula1 Formula 1

Petek, 6. 4. 2018, 9.03

6 let

V Monaku se ne dajo: lepa dekleta bodo v kneževini še spremljala formulo 1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,72

2

grid girls | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Ko trčita tradicija in sodobnost, mora ponavadi ena od strani popustiti. V formuli 1 so se tako letos morala posloviti dekleta, ki so bila del protokola dirk pred začetkom. A morda ne povsem, v Monaku so napovedali, da bodo na svoji dirki ohranili dolgoletno tradicijo in da bodo na njihovi dirki ob hitrih voznikih tudi lepa dekleta.

Slovo "grid girls", kot v angleščini imenujejo dekleta, katerih naloga je bila spremstvo dirkačev pred štartom, nošenje štartnih številk in pokroviteljskih dežnikov oziroma oznak ter še kakšna s promocijo formule 1 povezana dejavnost, je letos doseglo novo vodstvo formule 1.

Skupina Liberty Media, ki ima po novem v rokah vse niti dogajanja v tem tekmovanju, se je sklenila pri lovljenju zamujenih priložnosti - zaradi zaspanosti prejšnjega vodstva so ugotovili, da izgubljalo predvsem mlade navijače - ob uvedbi številnih tehničnih in tehnoloških novosti tudi zahvaliti za sodelovanje brhkim dekletom. Zaradi upoštevanja modernih družbenih standardov, enakopravnosti spolov in morebitnih očitkov nadlegovanja so sklenili, da njihova dejavnost ni več primerna, po novem so pred dirkami uvedli spremstvo otrok, kakršnega že poznajo nogometne ekipe.

monte carlo f1 | Foto: Reuters Foto: Reuters

V Monaku spoštujejo tradicijo

A v Monaku veliko dajo na tradicijo, ne nazadnje se hvalijo, da brez njih ne bi bilo formule 1, čeprav je prav njihova ozka in nevarna ulična trasa po sodobnih varnostnih in vseh drugih standardih še najmanj primerna za dirko formule 1. Toda tradicija je tako močna, da si je lahko predsednik tamkajšnjega avtomobilskega kluba Michel Boeri privoščil napoved, da bodo na njegovi dirki dekleta spet stala ob dirkalnikih.

"Mi z Liberty nimamo nobenih težav, razen te zadeve z 'grid girls'. Naša dekleta bodo zraven, pa čeprav morda brez sponzorskih oznak. Kamere pa se bodo zanesljivo ustavljale na njih, one so vendar lepši del naše formule 1," je dejal v pogovoru za časnik Monaco-Matin.

Klasična preizkušnja v Monaku bo 27. maja.

Ne spreglejte