Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 8. 2023,
18.55

Osveženo pred

8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

reli Marko Grossi Blanka Kacin Rok Turk

Sobota, 26. 8. 2023, 18.55

8 mesecev

Reli za DP

Turk in Kacinova slavita tretjič zapored

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Rok Turk | Rok Turk | Foto Uroš Modlic

Rok Turk

Foto: Uroš Modlic

Rok Turk je s sovoznico Blanko Kacin (Hyundai i20 Rally 2) slavil na prvem reliju doline zelenega zlata, sicer četrti postaji državnega prvenstva. Drugo mesto je zasedel Marko Grossi s sovoznico Taro Berlot (Hyundai i20 R5) in tako obdržal prednost v skupnem seštevku.

Marko Grossi je v petek zvečer v Žalcu dobil uvodni super special, nato pa sta  v soboto prvi dve hitrostni preizkušnji pripadli Roku Turku. Ta je vodstvo izgubil po četrtem brzincu, v katerem je bil Grossi 12,5 sekunde hitrejši in skupno povedel za 5,3 sekunde. Nadaljevanje prve izdaje tega relija v Savinjski dolini je v celoti pripadlo Turku, ki je dobil vseh preostalih pet hitrostnih preizkušenj, s čimer si je tretjo zaporedno slavje med domačimi posadkami na relijih DP zagotovil s prednostjo 24 sekund.

Tretje mesto je z zaostankom 2:14,6 minute zasedel Mark Škulj s sovoznico Pio Šumer (Opel Corsa Rally 4). Za Škuljem sta se zvrstila še Boštjan Logar (Škoda Fabia Rally 2) in Darko Peljhan (VW Polo RN4).

V skupnem seštevku ima Grossi, sicer zmagovalec uvodnega relija Vipavska dolina, po štirih preizkušnjah 102 točki. Z 90 se mu približuje Turk, ki je na prvem reliju za DP odstopil, nato pa med slovenskimi posadkami poln izkupiček točk pobral v Velenju in Železnikih. Tretje mesto je v skupnem seštevku zadržal Peljhan z 78 točkami, na tri točke zaostanka pa se mu je približal četrti Škulj. 

V koledarju je letos sedem dirk, naslednja, peta bo na sporedu med 22. in 24. septembrom v Novi Gorici. Nato sledi še reli doline Soče 14. in 15. oktobra, domača sezona pa se bo končala 11. in 12. novembra z relijem Idrija.

Organizatorji so sicer pred začetkom prvega relija doline zelenega zlata sporočili, da bodo del startnin namenili v dobrodelne namene za odpravo posledic poplav na širšem področju Savinjske doline. Prijavnina za dirkalnike s prostornino motorja do 1.400 kubičnih centimetrov znaša 290, za tiste nad pa 460 evrov. Skupno je bilo prijavljenih 47 posadk, od tega 44 domačih, dve s Hrvaške in ena iz Avstrije.

Ne spreglejte